Kérdése van? +3620-415-11-90
A retek csíra felhasználható: öntetekben, zöldséglevekben, mexikói ételekben, salátákban, szendvicsekben, levesekben.
Retekcsírát nemcsak azért érdemes termeszteni, mert elképesztően finom és friss íze van, hanem azért is, mert az egyik legjobb természetes antibiotikum, méregtelenítő és tisztító hatású.
Nagyon hatékony vér- és májtisztító, méregtelenítő és immunerősítő, a szervezet hőtermelő képességét is kedvezően szabályozza, ezáltal felgyorsítja a vérkeringést. A-, B-vitaminban gazdag, magas a kálium, vas, foszfor és folsav tartalma.
Előszeretettel fogyasztják megfázás és orrdugulás esetén, megszabadít a hörghuruttól, az arc-, orr- és homloküreg gyulladásától, de az asztmára is jótékonyan hat. A retekcsíra a hőtermelés miatt melegíti a testet, ezért télen, fázós embereknek ajánlott a fogyasztása.
Ha sötétben csíráztatunk, akkor a csírák B-vitamin tartalma lesz magasabb, ha napon, akkor a C-vitamin és a kloforill tartalma. A csíráztatási idő 2-4 nap, általában 2,5-3 centiméter hosszúak a csírák az aratáskor.
*A webáruházban közzétett információk és adatok tájékoztató jellegűek, a weboldal üzemeltetője mindent megtesz azok pontosságáért és teljeskörű voltáért, azonban azokért felelősséget nem vállal. Kérjük hogy amennyiben hibát talál az adatok között, azt jelezze felénk a következő címen: info@reformsziget.hu
* A webáruházban található termékek üzletünk áruházi készletéből kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy a kiválasztott termék az üzletből elfogyott, ez esetben haladéktalanul gondoskodunk a rendelt termék nagykereskedelmi utánrendeléséről és a szállítás teljesítéséről.