KARÁCSONYI GASZTRO AJÁNDÉK ÖTLET: FORRÓ CSOKOLÁDÉ PÁLCIKA - VEGÁN, GLUTÉNMENTES, ÉDESÍTŐSZERREL
GASZTRO AJÁNDÉK ÖTLET: FORRÓ CSOKOLÁDÉ PÁLCIKA
Hozzávalók:
kb. 21 darabhoz (függ a szilikonformától)
- 250 g TORRAS étcsokoládé vagy tejcsokoládé
- 1/4 csésze Paleolit holland kakaópor
- 1/2 csésze Dia-Wellness 1:4 édesítő porrá őrölve
- csipet só
- Fa pálcikák
- szilikonforma
- celofán és szalag a csomagoláshoz
Elkészítés:
Mérjük ki a hozzávalókat. A porcukrot és a kakaóport szitáljuk át egy tálba. Az összetördelt csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett folyamatos kavargatás mellett. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt keverjük hozzá a porcukros-kakaós elegyünket is. A kész masszát töltsük szilikonos formába és szúrjuk bele a pálcikát. Hűtőbe tegyük megdermedni.
Amikor megkeményedett szépen kijön a formából és csomagolható is. :)
FIGYELEM! Annyira finom, hogy mindenképpen hagyjatok meg magatoknak egyet és a munka végeztével kortyolgassatok el egy bögre forró csokoládét! :) Nálunk akkora izgalom övezte, hogy éppen kikapartam, ami az edényben maradt és beletettem a forró tejbe már nyúltak is érte. :D Így még dekorálni sem volt időm, de ez bizonyítja a legjobban, hogy h elkészíted a siker garantált!
Tipp: A szilikonformát tegyétek rá egy tálcára mielőtt beletennétek a csokit és a pálcikát. Én előszőr nem így tettem és amikor felemeltem a formát, hogy betegyem a hűtőbe berogyott kicsit a forma és eldőltek a pálcikák. Ekkor tettem rá tálcára, beigazgattam egyenesre a pálcikákat és tálcával tettem be a hűtőbe. Így már nem dölt szét.