GLUTÉNMENTES PALACSINTA KOHÁRI ÉVÁTÓL (GLUTÉNMENTES ÍZ-LIK)
Kétségkívül szinte minden családban az egyik legkedveltebb édesség.
Felkértük Kohári Évát, a Gluténmentes Íz-lik háziasszonyát, hogy készítsen nekünk egy mentes verziót. Éva szerint egy csodálatos, vékony, jól tekerhető palacsintát süthetünk gesztenye- és zabpehelyliszt keverékkel. Az elkészítése roppant egyszerű, a sütése pedig pont olyan könnyű, mint a hagyományos palacsintának. Töltsük, tekerjük ízlés szerint a kedvenc palacsinta töltelékünkkel.
Íme a glutén- és tejmentes, paleo palacsinta recept gesztenye-és zabpehelyliszttel és töltelék javaslattal:
Hozzávalók (5 db vékony palacsintához):
- 50 g Paleolit gesztenyeliszt
- 50 g Paleolit gluténmentes zabpehelyliszt
- 1 g sütőpor
- 1 db M-es méretű tojás
- 200 g buborékos víz
- 10 g olvasztott kókuszolaj
- 1 csipet só
- Az összes hozzávalót mérjük egy keverőtálba és egy kézi habverővel keverjük csomómentesre (ha csomós maradna, használjunk kézi mixert).
- A palacsintasütőt melegítsük fel (legyen kellően felforrósított, hogy ne ragadjon hozzá a tészta), és a szokásos módon süssük készre a palacsintákat.