
ÍGY SÜSS POFONEGYSZERŰEN GLUTÉNMENTES PALACSINTÁT LISZTKEVERÉKBŐL – ÉDES & SÓS ÖTLETEKKEL
Gluténmentes palacsintát készíteni? Gyerekjáték – főleg, ha a megfelelő lisztkeveréket választod hozzá! 🎉
Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a sok mosolygós arc, akiket megörvendeztettünk mentes palacsintáinkkal a Reformsziget standján a Csak a Mentes fesztiválon.
Több gluténmentes lisztkeveréket is leteszteltünk, és bátran mondhatjuk: van élet a klasszikus palacsintán túl is!
Ebben a blogbejegyzésben megosztjuk veletek a legjobban bevált keverékeket, és mutatunk néhány édes és sós ötletet is – például pestós zöldséges változatot vagy krémes gyümölcsös tölteléket. 🌯🍓
Szombaton az It's Us Mimen Sweet lisztkeverékét használtuk fel a csomagoláson is jelzett útmutató szerint, azaz:
• 100 g It's us Mimen Sweet lisztkeverék
• 180 g buborékos ásványvíz/szódavíz
• 10 g olaj
Ehhez se tejet, se tojást nem kellett használnunk, mégis olyan palacsintát sütöttünk vele, mint a hagyományos.
Mivel olyan jól sikerült, hogy az összes lisztet megvették a látogatók, vasárnap délelőtt az It's Us Mimen cirok lisztjéből készült az ínycsiklandó édesség, melyhez ezúttal tojást is adtunk:
• 100g It's us Mimen cirok pékárú lisztkeverék
• 1 db M tojás
• 6 g vaníliás cukor (ezt mi kihagytuk)
• 300 g buborékos ásványvíz/szódavíz
• 1 teáskanál olaj
Szuper vékonyra lehetett sütni, semmi mellék íze sem volt. Ráadásul ebből a receptből tudtuk ugyanannyi liszt felhasználásával a legtöbb palacsintát megsütni. (Ráadásul a látogatóktól azt a visszajelzést kaptuk, hogy remek kenyeret is lehet belőle készíteni!)
Ez is nagyon ízlett a vendégeknek, ezért miután minden cirok lisztünk el lett kapkodva, így végül az It's Us Miklos' Universal lisztkeverékéből készült az utolsó finomság:
• 120 g Miklos' Universal mix
• 450 ml tej (helyette vizet, növényi tejet is lehet használni)
• 1 tojás
• 1 csipet só
Ezt a lisztet is nagyon kedvelték a kiállításon résztvevők. Itt is több olyan visszajelzés jutott a fülünkbe, hogy a búza finomliszthez hasonlóan széleskörűen felhasználható.
Sokan a nagyobb kiszerelést vásárolták jobb ár-érték aránya miatt. Volt aki kifejezetten a Plus verziót vitte az emésztést segítő, immunerősítő prebiotikus cikóriainulin tartalma miatt.
🍓 Krémes gyümölcsös töltelék - cukor- és tejmentes
Hozzávalók:
- 1 doboz rizsital
- 2 ek tápiókakeményítő
- 1 tk nyírfacukor
- 1 marék fagyasztott vagy friss bogyós gyümölcs
- 1/2 tk vanília aroma (opcionális)
Elkészítés:
Keverd össze a keményítőt a növényi itallal. Add hozzá az édesítőt és a gyümölcsöt. Kis lángon főzd sűrűre, folyamatosan keverve. Hagyd kihűlni, majd töltsd meg vele a palacsintát. Akár pohárkrémhez is használható!
🌱 Tipp a sós változathoz:
🎉 Kedvencünk: sült zöldségek (pl. cukkini, paprika) + egy kanál bio genovai bazsalikomszósz (pesto) – mennyei mediterrán hangulat, pillanatok alatt!
Az It's Us összes termékét itt találod!