GARAT MALOM NYEREMÉNYJÁTÉK RECEPTFÜZET
Kíváncsiak voltunk milyen ínycsiklandó finomságokat készítenek vásárlóink az üzletünkben és webshopunkban is közkedvelt Garat malom lisztekből, így egy receptverseny keretén belül nyereményjátékot hirdettünk.
2024. január 25-ig vártuk e-mailen (info@reformsziget.hu), illetve Facebook csoportunkban a Garat malom lisztjeiből készült recepteiteket (fotóval). A nyereményjátékunkban minden bekükldőt megajándékozunk következő rendelésekor egy 1 kg-os Garat malom liszttel.
A fődíjat, azaz a 10.000 Ft értékű VÁSÁRLÁSI UTALVÁNY nyertesét sorsolással és szavazással döntöttük el.
Szívből gratulálunk Horváthné Sütő Zsuzsannának nyereményéhez!
A beküldők receptjeit összeválogattuk egy receptfüzetté, melyet itt tudtok elérni:
Garat malom nyereményjáték receptfüzet
A győztes kovászos kenyér recept a következő:
- 600 Gr Garat BL80 kenyérliszt,
- 450Gr víz,
- 120 Gr kovász,
- 20 gr só,
- 2 ek főtt burgonya.
5 óra volt a tészta elkészítése, kb. óránként hajtogatva Coil hajtásokkal. 16 órát töltött 5 fokon a hűtőben. Vason sült, 250°C-on 20 percig, majd újabb 20 percig 220°C-on.
Találsz benne más kenyér recepteket is, pl. ahol Frigyes lisztet vagy teljes kiőrlésűt is használnak a kenyérliszt mellett. A Szabi a pék féle recept BL-112 félfehér kenyérlisztből készült, míg a vekni fehér királybúzalisztből, ami a tigriskenyérbe is került.
Kaptunk kifli recepteket is:
- 420 g Garat királybúzaliszt
- 23 g élesztő
- 1 tk cukor
- 25 g vaj
- 250 ml tej
- 3/4 ek só
- Fel lehet dobni magokkal: pl. 1-1 ek len-, szezám-, napraforgómag).
Volt aki pogácsát sütött:
- 60 dkg Garat liszt
- 3 db tojás
- 175 g tejföl
- 25 dkg margarin
- 4 tk só
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg sajt
- 1 db tojás (a kenéshez)
Más édesen készítette el például briósnak:
- 300 g Garat kenyérliszt
- 200 g Garat királybúza liszt
- 2 tojássárgája
- 280 ml tej
- pici só
- 65 g cukor
- 70 g vaj
- vanília aroma
- 150 g édes kovász
Míg egy másik kommentelőnk kalácshoz használta fel a lisztet:
- 30 dkg Garat BL 80
- 30 dkg Garat fehér tönkölyliszt
- 3,5 dl langyos tej
- 5 dkg édes kovász (80% hidratáltság)
- kis tojás
- 3 dkg vaj
- 5 dkg nádcukor ízlés szerint
- 6 g só
- tojás egész sárgája a kalács lekenéséhez
Volt aki pedig fánk receptet küldött be nekünk:
- 125 g èdes kovász
- 150g Garat finomliszt
- 150g Garat királybúzaliszt
- 1 tojás í+ 1 sárgája
- 6 g só
- 50 g cukor
- 135 g tej
- 45 g vaj
- vanília őrlemény
- reszelt citrom héj
- tölteléknek tetszőleges lekvár
Készült még belőle bejgli, nyújtott rétes és palacsinta is.
A Garat Malom összes liszjet itt találod!