DUBAI CSOKI EGÉSZSÉGESEBB VERZIÓJA KÖNNYEN BESZEREZHETŐ ALAPANYAGOKBÓL
A luxus csokoládé az utóbbi időben rendkívüli népszerűségnek örvend, de nehéz beszerezhetősége és borsos ára miatt nagyon terjednek az otthon elkészíthető receptek az interneten. Mi is összeállítottunk egy receptet könnyen beszerezhető, egészségesebb alapanyagokból.
Házi dubai csokoládé
Hozzávalók:
- 200 g It's us kitti's gluténmentes cérnametélt
- 150 g főzőcsokoládé (hozzáadott cukor nélküli)
- 180 g pisztáciakrém
- 50 g vaj - a tészta pirításához (használhatunk helyette kókuszzsírt)
- opcionálisan: 1 ek tahini (az eredeti recept szerint)
Elkészítés:
A vajat egy serpenyőben olvasszuk meg, helyezzük bele a kézzel durvára morzsolt vagy apróra vágott cérnametéltet, és pirítsuk aranybarnára. Kanalazzuk bele a pisztáciakrémet (valamint aki szeretné a tahinit is), és alaposan keverjük össze.
Gőzfürdőben vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk meg a csokoládét, majd öntsük a formába úgy, hogy a csokoládé az oldalára is tapadjon. Ezután töltsük meg a pisztáciakrémes cérnametélttel és öntsük rá a maradék csokoládét. Hűtőbe téve hagyjuk megszilárdulni a csokit. Végül vágjuk szeletekre.
TIPP:
- Töltelék: Próbáld ki más töltelékeket is, például a Rimóczi-Art cukormentes karamellizált szezámmagját.
- Díszítés: Tehetünk a forma aljára olvasztott fehércsokoládé csíkokat, durvára aprított pisztáciát is.
- Forma: Egyszerűen egy folpack-kal bélelt kisebb tepsibe is önthetjük a rétegeket, vagy Karácsony közeledtével használhatunk szaloncukor (nougát) formát is.
Aki szeretne egészséges szaloncukrot Karácsonyra, nézze meg webáruházunkban a kínálatot!
A hagyományos szaloncukrok bár finomak, gyakran magas cukortartalmúak, tele vannak adalékanyagokkal. Ha szeretnél egy egészségesebb, frissebb, egyénre szabott alternatívát, készítsd el otthon a saját szaloncukrod. Ráadásul szeretteiddel együtt teheted meg, így egy közös élménnyel is gazdagodtok.
Íme néhány ötlet, miből, hogyan csináld kezdőként az egyszerű, de egészséges szaloncukrot: