VENDÉGVÁRÓ GLUTÉNMENTES SAJTOS RÚD KOHÁRI ÉVITŐL
Kényeztesd magad és vendégeidet ezzel a kívül ropogós, belül omlós sajtos rúddal! Egyszerű, gyors és isteni finom. Gluténmentes alapanyagokból készül, így mindenki bátran fogyaszthatja. Garantáltan imádni fogjátok Kohári Évi receptjét!
Hozzávalók:
- 350 g it’s us miklos’ universal mix lisztkeverék
- 100 g reszelt sajt
- 250 g margarin (helyettesíthetjük ghível vagy kókuszzsírral is)
- 1 db M-es méretű tojás
- 125 g tejföl
- 14 g só
Tetejére:
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 csipet fűszerpaprika
- ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztkeveréket a margarinnal morzsoljuk el egy tálban, majd mérjük hozzá a sajtot és a sót. A tojással és a tejföllel gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, ujjnyi vastagságúra. Lazán verjünk fel egy tojást egy csipetnyi fűszerpaprikával, kenjük a kinyújtott tészta tetejére, és szórjuk meg reszelt sajttal. Derelyevágó segítségével vágjuk ízlés szerinti egyenlő vastagságú csíkokra, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára a rudacskákat. A sütési idő függ a sütőtől, mindig a színét nézzük - de kb. 20 perc szokott lenni.
Folytatjuk szendvicskrém recept sorozatunkat, ha újabb mentes, diétás reggelit, uzsonnát vagy vacsorát szeretnél készíteni, amit a gyerekek is szeretnek.
Tippet házi ropogós elkészítéséhez, valamint a tálaláshoz a blogbejegyzés végén találsz.