VEGÁN MIKULÁS-VÁRÓ RÉPÁS MUFFIN NARANCSOS "KRÉMSAJTTAL"
Minden családnak megvannak a maga szokásai. Nálunk hagyomány már, hogy a Mikulásnak sütit sütünk a kislányommal cserébe a finomásgokért, amiket hoz. Idén egy vegán répás muffint sütöttünk, hogy ne csak a Mikulásnak, de a rénszarvasoknak is kedveskedjünk. A színes cukrokkal csaltunk, de muszáj volt rátenni... :)
VEGÁN RÉPÁS MUFFIN, NARANCSOS "KRÉMSAJTTAL"
Muffin hozzávalók:
- 240 g répa
- 1 bögre búzaliszt
- 1 bögre Garat Malom teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt
- negyed bögre Dia-Wellness 1:4 édesítő
- 1/2 bögre kókuszolaj
- 1/2 bögre almaszósz (cukrozatlan), ha nincs otthon jó érett banánból 2 db, ha az sincs akkor fél bögre növényi tej + 1 ek őrölt lenmag 2,5 ek vízzel -tojás helyettesítésének lehetőségeiről egy korábbi bejegyzésben már írtam
- 3 tk Éléskamra foszfátmentes sütőpor
- 2 tk őrölt gyömbér Paleolit
- 2 tk őrölt fahéj Paleolit
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk parajdi só
Hozzávalók a krémhez:
- 300 g natúr kérmsajt (vegán)
- 1/2 narancs leve
- ízlés szerint narancshéj őrölt fűszer Paleolit
- 2 ek eritrit por
Elkészítés:
A répát megpucoljuk és késes aprítóba ledaráljuk, vagy le is reszelhetjük. A hozzávalókat kimérjük. Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, almaszószt (vagy amit használtunk tojás helyett) és a répát. Ha az állaga nem lenne jó növényi tejjel higithatjuk. Nem kell, hogy folyós legyen! Nekem szilikon muffin sütő formám van, így mi abba töltöttük, de a papír is jó.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra és kb. 20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A krém hozzávalóit egy kisebb tálban összekverjük és FONTOS! hogy csak akkor tesszük a muffinokra, ha azok teljesen kihültek.
TIPP: ha nincs krémsajtunk, akkor a narancslé és porcukor összekeverésével egy enyhén folyós cukormázt tudunk készíteni.
Jó étvágyat!
Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport