CUKOR- ÉS GLUTÉNMENTES KÓKUSZGOLYÓ RECEPT
A Szurikáta Alapítvány által megrendezésre kerülő Varázspálca szakmai napon és díjátadón kiállítóként mi is részt vettünk, ahol óriási sikere volt a cukor-és gluténmentes kókuszgolyónknak, így megosztjuk veletek a receptet:
Cukor-és gluténmentes kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 150 g mandulaliszt
- 50 g kókuszreszelék
- 50 g poreritrit
- 20 g kakaópor
- 3 ek kókuszzsír
- 1 dl kókusztej
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
Az összetevőket keverőtálba egymás után beletesszük (érdemes először a száraz-, majd a folyékony alapanyagokat bele tenni) és összedolgozzuk. Nedves kézzel golyókat formálunk belőle és a kókuszreszelékbe bele forgatjuk. Érdemes hűtőben pihentetni.
Cukorbetegeknek, IR étrendbe is beilleszthető.
Szénhidráttartalma kb. <0,5 g 1 db golyóban (mérettől függően).
A fenti mennyiség 20 db nagyobb méretű kókuszgolyóhoz elegendő.
Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport