
PALEO HÁZI MAJONÉZ - EGYSZERŰ, ADALÉKMENTES RECEPT OTTHONRA
Házi paleo majonéz
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 3 dl paleolaj
- 3 tk citromlé
- 2 mk mustár
- 2 tk eritrit por
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
A tojássárgájákat kézi habverővel felverjük. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a mustárt. Folyamatos keverés mellett lassan hozzá adagoljuk az olajat is. Alaposan elkeverjük, végül hozzáöntjük a citromlevet. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük egy kis porcukorral.
Ha nem fogyasztasz tojást, próbáld ki tojáshelyettesítőnkkel, vagy készítsd el a következő növényi alapú verziót:
🌱 Tojásmentes / vegán verzió tipp
🛒 Hozzávalók:
- 100 ml cukormentes mandulatej
- 200 ml semleges ízű paleolaj (repceolaj is jó)
- 1 ek mustár
- 1 ek citromlé vagy almaecet
- só, bors ízlés szerint
🧑🍳 Elkészítés:
Tedd az összes hozzávalót egy magas falú edénybe, majd botmixerrel turmixold, amíg sűrű, krémes állagú nem lesz. Hűtve tárold.
🥗 Tálalási ötletek paleo házi majonézhez:
- Reform hamburgerbe – például saját készítésű zöldségpogácsával és gluténmentes bucival.
- Tonhalkrém alapjaként – ha nem vagy vegán.
- Salátaöntetként – keverd el egy kis citromlével és mustárral, fűszerezd sóval, borssal, végül édesítsd agavé sziruppal és máris kész a reform öntet!
Nézd meg teljes paleo termékválasztékunkat is!
Egyre elterjedtebb a paleo étrend hazánkban is, melynek külföldön hatalmas szakirodalma van. Nálunk Szendi Gábor volt az úttörő a témában.
De mi is a paleo? Mit ehetünk és mit kell kerülnünk, ha szeretnénk kipróbálni ezt az ember számára legősibbnek tartott természetes táplálkozási formát?