GYÜMÖLCSÖS FRISSÍTŐ FRÖCCSÖK AKÁR CUKORMENTESEN
A nyári hőségben két dologra vágyik felhevült testünk: hűsítő fürdőzésre és egy jeges italra.
Korábban írtunk már a nyári üdítőkről, ezúttal pedig a fröccsről szeretnénk pár szót ejteni, és néhány különleges receptet is megosztani veletek.
A fröccs készülhet fehér- vagy rozé borból (külön jó hír, hogy létezik belőlük alkoholmentes verzió is!). A kisfröccs esetében 1 dl borhoz 1 dl szódát öntünk. A nagyfröccs esetén ez az arány 2:1, hosszúlépésnél pedig pont fordítva. Azonban ha unjuk a hagyományos bor-szóda kombinációt, és valami különlegesebbre vágyunk feldobhatjuk gyümölccsel, szörppel, fűsznövényekkel.
A legismeretebb a macifröccs, ahol a jeges fröccsünkre málnaszörpöt csorgatunk, majd nagyon óvatosan elkeverjük azt. Extrázhatjuk azzal, ha rozéból készítjük, és teszünk bele friss vagy akár fagyasztott málnaszemeket és bazsalikomot.
Egy másik közismertebb alkoholos hűsítő a fröccslimonádé.
Hozzávalók:
- 6 dl szódavíz
- 2 dl fehérbor
- 6 evőkanál citromlé
- 15 g négyszeres édesítő
- 2 szál menta
- 8 db jégkocka
- pár szelet citrom-, limekarika a tálaláshoz
Egy kancsóban a szódavízben feloldjuk az édesítőszert, majd hozzáadjuk a bort és a citromlevet. Végül beletesszük a jeget, a citromkarikákat és a mentaleveleket. Itt is, ha különlegesebb ízélményre vágyunk, készítsük rozéval, és a citrom, lime helyett használjunk más citrusfélét, pl. narancsot, grapefruitot.
Aki pedig jobban kedveli a koktélokat az válaszhtaja az alkoholmentes barackos pezsgőnket, melyet csak behűteni szükséges.
Míg, azok, akik jobb szeretik egy üveg sörrel lehűteni magukat a vízparton, azok is találnak választékunk között kedvükre valót - legyen szó hagyományos, illetve gyümölcsös verzióról.
A kánikulában minden folyadék jól jön. A legtöbben sajnos nem iszunk elég vizet, amit cukros üdítőkkel nem jó helyettesíteni. Éppen ezért megragadunk minden olyan lehetőséget, ami izgalmasabbá teheti a folyadékpótlást. Íme néhány recept ötlet, hogy gyorsan frissítő italt készíthessünk a nyári forróságban: