MENTES NIZZAI TONHALAS TÉSZTASALÁTA
Először is jó, ha tudod a tonhalról, hogy alacsony kalóriatartalma, magas proteintartalma miatt remek választás fogyókúrázóknak. Ráadásul magas szelén-, magnézium-, B vitamin és omega 3 zsírsav tartalma miatt fogyasztásával már teszünk az egészségünkért.
Cukor- és gluténmentes Nizzai tonhalas tésztasaláta veganézzel:
Hozzávalók:
- 125 g gluténmentes fusilli tészta
- 160 g tonhalkonzerv
- 2 db tojás
- ½ fej lila hagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 6 db koktélparadicsom
- 10 szem mag nélküli fekete olívabogyó
- 3 ek vegaföl
- 2 ek veganéz
- 1 tk édesítőszeres mustár
- 1 ek citromlé
- pár csepp folyékony édesítőszer
- 1 csipet só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítások szerint, majd leszűrjük, és egy nagyobb tálba félrerakjuk hűlni. Közben a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízben kihűtjük, majd megpucoljuk és négybe vágjuk.
Külön tálban elkészítjük az öntetet. A vegafölt összekeverjük veganézzel, mustárral, citromlével, édesítőszerrel, sóval és borssal. Összekeverjük a tésztával.
A lila hagyma héját leszedjük, és a kaliforniai paprikával együtt kis kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük az öntetes tésztához. A koktélparadicsomot félbe fágjuk, a mag nélküli olivabogyókat karikára vágjuk és a kihűlt tojásokkal együtt a tészta tetején szépen elhelyezzük.
Fogyasztás előtt celofánnal lefedve a hűtőbe tesszük.
Nyáron a hőmérséklet várható folyamatos emelkedésével előbb-utóbb megérkezik a kánikula. Ilyenkor pedig nem kívánunk nehéz ételeket fogyasztani, sem a konyhában állni a forró serpenyő vagy sütő mellett. Helyette adunk pár tippet hogyan készíts isteni fogásokat néhány friss zöldségből és hozzávalóból.