ÍGY KÉSZÍTS PÁR HOZZÁVALÓBÓL NÉHÁNY PERC ALATT SZUPER SALIT!
Nyáron a hőmérséklet várható folyamatos emelkedésével előbb-utóbb megérkezik a kánikula. Ilyenkor pedig nem kívánunk nehéz ételeket fogyasztani, sem a konyhában állni a forró serpenyő vagy sütő mellett. Helyette adunk pár tippet hogyan készíts isteni fogásokat néhány friss zöldségből és hozzávalóból.
A saláta alapja legyen valami salátalevél, amit tartalmasabbá tehetsz megfőzött és kihűtött tésztával, rizzsel vagy más körettel (pl. kuszkusz, quinoa), illetve hüvelyessel, mint például csicseriborsóval. De feldobhatod vegán húsgolyóval.
Az öntetet könnyen elkészítheted. Például 5 ek. tökmagolajat összekeversz ugyanennyi vízzel és citromlével, 1/2 tk. édesítőszerrel, majd ízlés szerint fűszerezed sóval, borssal.
A köretes salátához jól illik egy sűrűbb öntet, amit a majonéz alternatívájából, veganézből tudsz elkészíteni. Ha szereted az édesebb ízeket, adj hozzá egy kis mézet (remek választás magvas salátával), de pl. ketchuppal az ezerszigethez hasonló ízvilágot érhetsz el egy pillanat alatt. A nem édesszájúak pedig mustárral (egy csepp méz itt sem árt) tehetik ízletesebbé. Ha túl sűrű lenne, natúr joghurttal hígíthatunk rajta.
A tetejét szörd meg magvakkal (mint pl. mandula, kesudió, tök-, napraforgó-, fenyő- vagy fekete szezámmag), mely díszítésnek sem utolsó.