
ÍGY KÉSZÍTS PÁR HOZZÁVALÓBÓL NÉHÁNY PERC ALATT SZUPER SALIT!
Az időjárás ugyan eddig nem volt a legkegyesebb hozzánk idén nyáron, de a hőmérséklet várható folyamatos emelkedésével előbb-utóbb megérkezik a kánikula. Ilyenkor pedig nem kívánunk nehéz ételeket fogyasztani, sem a konyhában állni a forró serpenyő vagy sütő mellett.
Helyette adunk pár tippet hogyan készíts isteni fogásokat néhány friss zöldségből, amit feldobhatsz a következő hozzávalók egyikével:
- bacon
- tonhal (konzerv)
- sajt (pl. mozzarella, parmezán vagy feta)
- főtt tojás
- kruton
- csemege uborka
- dió, napraforgó vagy szezámmag
Ha ezt már unod, illetve valami tartalmasabbra vágysz, főzz ki egy kis kuszkuszt, quinoát, tésztát vagy basmati rizst, hűtsd le pár óra alatt a hűtőben, majd mikor fogyasztani szeretnéd keverd össze a friss zöldségekkel.
Az öntetet megveheted készen (pl. Szafi free tzatziki ízű) vagy el is készítheted úgy, hogy a balzsamecetet egy kis tökmagolajjal összekevered.
A köretes salátához jól illik egy sűrűbb öntet, amit a majonéz alternatívájából, veganézből tudsz elkészíteni. Ha szereted az édesebb ízeket, adj hozzá egy kis mézet (remek választás magvas salátával), de pl. ketchuppal az ezerszigethez hasonló ízvilágot érhetsz el egy pillanat alatt. Aki pedig a fanyarkásabb ízt kedveli, tegyen bele egy kis mustárt (egy csepp méz lehet itt sem árt hozzá). Ha pedig túl sűrűnek ítéljük meg, natúr joghurttal hígíthatunk rajta.