PALEO HÁZI MAJONÉZ
Házi paleo majonéz
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 3 dl paleolaj
- 3 tk citromlé
- 2 mk mustár
- 2 tk eritrit por
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
A tojássárgájákat kézi habverővel felverjük. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a mustárt. Folyamatos keverés mellett lassan hozzá adagoljuk az olajat is. Alaposan elkeverjük, végül hozzáöntjük a citromlevet. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük egy kis porcukorral.
Egyre elterjedtebb a paleo étrend hazánkban is, melynek külföldön hatalmas szakirodalma van. Nálunk Szendi Gábor volt az úttörő a témában.
De mi is a paleo? Mit ehetünk és mit kell kerülnünk, ha szeretnénk kipróbálni ezt az ember számára legősibbnek tartott természetes táplálkozási formát?