
HOZZÁADOTT CUKORMENTES TÖRÖKMOGYORÓS ZABKEKSZ
A zabkeksz alapvetően egy egészségesebb kekszféle, melyet elpakolhatunk uzsonnára a gyereknek, de mi is bátran fogyaszthatjuk a kávénk mellé. Mivel könnyen és gyorsan elkészül, így megcsinálhatjuk akár egy sűrűbb nap végén is.
Mi ezúttal törökmogyoróval dobtuk fel, és figyelve a diétázókra a recept hozzáadott cukortól mentes.
Törökmogyorós zabkeksz (hozzáadott cukor mentes)
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
- 10 dkg darált törökmogyoró
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg eritrit
- 1 cs. eritrites vaníliáscukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
Elkészítés:
A zabpelyhet és a törökmogyorót kissé megdaráljuk, és a többi száraz hozzávalóval együtt egy nagyobb tálba összekeverjük. Bele tesszük a vajat, a tojást és a vaníliáscukrot. Jól összedolgozzuk. (Ha nem állna össze a massza, adjunk hozzá 1-2 ek vizet.) Folpackba csomagoljuk és 30 percet hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőbűl kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk őket. Tenyerünkkel vagy egy lapos talpú pohárral lelapítjuk. (Tipp: egy villával megmintázhatjuk a tetejüket.) 180 fokra előmelegített sütőbe klb. 10-12 perc alatt készre sütjük (amíg el nem kezd a széle barnulni). Sütőből kivéve pár percet a tepsibe hagyjuk pihenni, majd rácsra tesszük és teljesen kihűtjük.
Tipp: Aki gluténmentesen szeretné elkészíteni, válasszon a búzaliszt helyett például zabpehelylisztet. Vaj helyett ghí vajat, vagy kókuszzsírt is használhatunk, mely esetben tejtermék mentes is lesz a süti.
Tudtad, hogy a törökmogyoróban megvan a diófélék minden jó tulajdonsága?



Itt tudod megrendelni.