HŰVÖS ESTÉK ÍZLETES ÉS EGÉSZSÉGES NASIJA
Korábban már írtunk arról, hogy az őszi, téli estéken milyen jól esik otthonunkba visszahúzódni és élvezni az egészséges, házias ízeket. Ezúttal egy villámgyors cukormentes ropogós nasi ötletet hoztunk búfelejtőnek.
Cukor-, gluténmentes, vegán karamellizált mandula
Hozzávalók:
- 200 g mandula
- 100 g xilit
- 1 tk fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
- 2 ek növényi tejszín
- 2 ek víz
Elkészítés:
Hevítsünk fel egy száraz serpenyőt, majd öntsük bele a mandulát. Pár pillanatig pirítsuk így, majd öntsük rá az édesítőt.* Szórd rá a fahéjat vagy a mézeskalács fűszerkeveréket, keverd meg, majd rottyantsd össze a vízzel és a növényi tejszínnel úgy, hogy vissza veszed a főzőlap hőmérsékletét. Kavard, rázogasd, ha kell kapard. Akkor van kész, amikor az összes nedvesség elpárolgott, és a fűszeres édesítő bevonja a mandulaszemeket. Pirítsd tovább a serpenyőben, vagy 180 fokra előmelegített sütőben, amíg ropogós nem lesz. majd kihűlve már fogyaszthatod is.
TIPP: * Sütéshez kifejezetten jó a stevia, viszont nem karamellizálódik. A cukrot könnyű lecserélni xilitre, ha a receptben eredetileg az szerepel, mert ugyanolyan az édesítőértéke. Az eritrit pedig azért lehet jó választás, mert nem okoz kellemetlen hasi panaszokat.
Opcionálisan fűszerezheted vaníliával, chilivel.
Nézd meg további magvainkai is!
Eljött az igazi hűvös ősz, mely tökéletes időszak arra, hogy bekuckózzunk egy meleg takaró alá, és élvezzük a finom, házias ételek ízét.
Íme néhány mentes ötlet, hogy az őszi estéid még kellemesebbé váljanak: