Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 415 11 90

Blog
Reformsziget
2022.04.26 10:06

Vegán jackfruit pörkölt

Vegán jackfruit pörkölt

A jackfruit egy gyümölcs, mely egészséges, magas fehérjetartalmú és kalóriaszegény. Általában a vegán és vegetáriánus konyha használja húshelyettesítésére. Vegánok, nem vegánok, ételallergiások nyugodtan fogyaszthatják, hiszen gluténmentes, szójamentes és laktózmentes étrendbe is beilleszthető.

 

A jackfruit gyümölcs íze az előzetes blansolás után teljesen elvész. Egy semleges ízű "húst" kapunk, ami teljesen átveszi az ízvilágát az ételnek, ami körülötte van. Állagra kicsit a gombára hasonlít, kinézetre viszont akár igazi hús is lehetne egy magyaros pörköltben.

 

Vegán jackfruit pörkölt recept

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
4-5 ek oliva olaj vagy kókuszolaj
1/2 tk fűszerkömény
1 db paradicsom
500 ml zöldségalaplé
1 csokor petrezselyem
250 g ízlés szerinti tészta

Elkészítés:

  1. A vegán pörkölt elkészítéséhez először az aprított hagymát, fokhagymát és paprikát 10-15 perc alatt megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsomot.
  2. Felöntjük 500 ml zöldségalaplével, felforraljuk, és egy botmixerrel pürésítjük.
  3. Így főzzük gyöngyözve 15-20 percig (ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá kevés alaplevet).
  4. A jackfruitot leszűrjük, és forrásban lévő sós vízben 1-2 percig blansírozzuk (ez azért szükséges, mert így veszít az édeskés ízéből).
  5. Nagyjából 2 cm-es kockákra vágjuk, majd a pörköltalapba szórjuk.
  6. Addig főzzük, amíg a jackfruit átveszi a szaft ízét, de még nem főtt szét (8-10 perc).
  7. Megszórjuk aprított petrezselyemmel.
  8. A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a pörkölttel fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 40-45 perc
Jó étvágyat!

Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:

Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport