
Vegán omlett csicseriborsólisztből
Ízletes vegán, gluténmentes reggeli finomság csicseriborsólisztből, melynek kinézete nagyon hasonlít az igazihoz! Csodálatos sárga színét a csicseriborsólisztnek és kurkumának köszönheti. Laktató finomság zab felhasználása nélkül!
Vegán omlett csicseriborsólisztből
MIT LEHET TUDNI A CSICSERIBORSÓLISZTRŐL?
Lassú felszívódású és emésztést serkentő.
A csicseriborsó melegítő hatású, magas kalóriatartalma mellett (369/100g) magas fehérjetartalmú, rostokban gazdag.
Támogatja emésztésünk munkáját, és segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól.
A csicseriborsó bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, folsavat, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot, cinket, kalciumot.
Hozzávalók

4 db palacs
inta nagyságú, annál vastagabb omletthez:
-
2 csésze csicseriborsóliszt
-
2 csésze víz
-
fél teáskanál kurkuma
-
fél kávéskanál fehérbors
-
Feltétként bármi, amit szeretnénk én most petrezselyemzöldet és hagymát tettem rá.
Elkészítése:
A csicseriborsóliszthez hozzákeverjük a fűszereket és apránként, folyamatos keverés mellett adagoljuk a vizet. Ha sikerült csomómentesre kikevernünk, hagyjuk kicsit állni. Addig szeleteljük fel azt, amit feltétnek rászeretnénk tenni, keressünk egy jó omlettsütős zenét 

A sütésnél fontos, hogy kellőképpen olajos legyen, mint a palacsintánál a serpenyő. Mindkét oldalát megsütjük.

Jó ètvágyat!
Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport
Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport