CSICSERIBORSÓ 1KG
A csicseriborsó leginkább a reform és vegán konyhákban van jelen a mindennapokban. A növényi alapanyagok között az egyik legjobb fehérjeforrás. Mivel a élelmi rost tartalma igen magas, ezért a fogyasztásával többszörösen is jó teszünk a szervezetünkkel
Bár a száraz változatot a konzervhez képest valóban macerásabb elkészíteni, az egészséges táplálkozás jegyében mindenképpen ajánlott ezt választani.
Javasolt neki az egyéjszakás áztatás, utána is kb 2 óra a főzési idő (lassú tűzön és bő, sós vízben főzzük) Mivel a csicseriborsónak sajnos van puffasztó hatása, akit ez érint, akár az áztató levében, akár a főzőlevébe tehet szódabikarbónát, ez segíthet a puffadásos problémákon.
Számtalan féle képpen felhasználható. Készíthetünk belőle főzeléket, salátát, levest, csicseriborsókrémet. Egytálétel formájában citromlével, korianderrel, Cayenne-borssal és szezámkrémmel is előszeretettel ízesítik.
Jól passzol hozzá a vöröshagyma, a paradicsom, a padlizsán. Fűszerek szempontjából a curry a leginkább nyerő, de jól illik hozzá a gyömbér, a fokhagyma és a szerecsendió is.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: |
1545 kj / 364 kcal |
Zsír: |
6,04 g |
- melyből telített zsírsavak: |
0,6 g |
Szénhidrát: |
60,65 g |
- amelyből cukrok: |
10,7 g |
Fehérje: |
19,3 g |
Só: |
0,0005 g |
*A webáruházban közzétett információk és adatok tájékoztató jellegűek, a weboldal üzemeltetője mindent megtesz azok pontosságáért és teljeskörű voltáért, azonban azokért felelősséget nem vállal. Kérjük hogy amennyiben hibát talál az adatok között, azt jelezze felénk a következő címen: info@reformsziget.hu
* A webáruházban található termékek üzletünk áruházi készletéből kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy a kiválasztott termék az üzletből elfogyott, ez esetben haladéktalanul gondoskodunk a rendelt termék nagykereskedelmi utánrendeléséről és a szállítás teljesítéséről.