Kérdése van? +3620-415-11-90
A Fenyőmag az ázsiai és olasz konyhának elengedhetetlen hozzávalója. Igazi vitamin bomba.
Ez az aprócska mag tele van antioxidánsokkal, és elképesztő mennyiségű E-vitamint tartalmaz, ami segít megszabadulni a szervezetben lerakódott salakanyagoktól. A fenyőmagnak magas a kalcium- és a magnéziumtartalma is, utóbbi pedig szintén elősegíti az anyagcsere-folyamatok beindulását. De nem nélkülözi az A-, a B1-, és a B2-vitamint sem. Jó hatással van a vérnyomásra, ezáltal segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, így cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
Gazdag fehérjékben és egy egyébként igen ritka szerkezetű, többszörösen telítetlen zsírsavban, a pinolénsavban. Ennek köszönhetően elősegíti az izomépítést, és beindítja a fogyást, miközben garantálja a jóllakottság érzését. A fenyőmag továbbá gazdag cinkben, mely fontos szerepet játszik a fehérje-, a zsír- és a szénhidrát-anyagcserében, de magnéziumban és káliumban is bővelkedik.
Nem árt arra figyelni, hogy felbontás után a mag gyorsan avasodik, így nem áll el sokáig. Körülbelül egy hónapig van el száraz, hűvös helyen, de a mélyhűtőben akár három hónapot is kibír. Mézben is tartósíthatod, úgy a leghatásosabb.
Átlagos tápanyagtartalom 100g termékben:
*A webáruházban közzétett információk és adatok tájékoztató jellegűek, a weboldal üzemeltetője mindent megtesz azok pontosságáért és teljeskörű voltáért, azonban azokért felelősséget nem vállal. Kérjük hogy amennyiben hibát talál az adatok között, azt jelezze felénk a következő címen: info@reformsziget.hu
* A webáruházban található termékek üzletünk áruházi készletéből kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy a kiválasztott termék az üzletből elfogyott, ez esetben haladéktalanul gondoskodunk a rendelt termék nagykereskedelmi utánrendeléséről és a szállítás teljesítéséről.