KESUDIÓ SÓS-PÖRKÖLT 300G PALEOLIT
A kesudió a diófélék családjának egyik legegészségesebb tagja. A kesudió pozitív hatással van a testünkre és az egész szervezetünkre. Annak ellenére, hogy összetevőinek a felét zsírok alkotják, segít a fogyásban. Megvéd az epekő kialakulásával szemben, tanulmányok pedig bizonyították, hogy felveszi a harcot az emésztőszervek rákos megbetegedéseivel szemben. Már heti két adag csökkentheti a rák kialakulásának a kockázatát
Nagyon jó vas-, kálium-, magnézium- és cinkforrás. Acinkelősegíti a sebek gyógyulását, befolyásolja az agyműködést, vastartalma pedig elősegíti a növekedést, fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet, enyhíti a premenstruációs fájdalmakat. A benne levő kálium szívbetegségek ésmagas vérnyomásellen hatékony, magnéziumtartalma megnyugtatja a fáradt idegeket.
Magában sózva vagy cukrozva fogyasztjuk, receptekben bármilyen dióféle helyettesíthető vele. Kesuvajat akár otthon is készíthetünk belőle: 2 csésze sótlan, pirított kesudióból, 2-3 evőkanál olajból, kevés sóból és cukorból turmixgépben pépesítjük. Zárt edényben, hűvös helyen a kesu akár 6 hónapig is megőrzi a frissességét.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: |
580kcal/2428kJ |
Zsír: |
47,77 g |
- melyből telített zsírsavak: |
8,48 g |
Szénhidrát: |
29,87 g |
- amelyből cukrok: |
5,01 g |
Fehérje: |
16.87 g |
Só: |
0,8 g |
Rost: |
3,3 g |
*A webáruházban közzétett információk és adatok tájékoztató jellegűek, a weboldal üzemeltetője mindent megtesz azok pontosságáért és teljeskörű voltáért, azonban azokért felelősséget nem vállal. Kérjük hogy amennyiben hibát talál az adatok között, azt jelezze felénk a következő címen: info@reformsziget.hu
* A webáruházban található termékek üzletünk áruházi készletéből kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy a kiválasztott termék az üzletből elfogyott, ez esetben haladéktalanul gondoskodunk a rendelt termék nagykereskedelmi utánrendeléséről és a szállítás teljesítéséről.