LENCSE 1KG
Hazánkban a lencséből leggyakrabban főzeléket vagy levest készítenek.
A lencse fehérjében és vitaminokban gazdag, kaloriadús ezért laktató hüvelyes. A vegetáriánus étrend egyik fontos eleme, gabonanövényekkel párosítva kiegyensúlyozottá teszi a fehérjebevitelt. A lencsében nem kevés A-vitamin, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink és vas található. A tápláló hüvelyesben rejlő nagy mennyiségű fehérje könnyen emészthető a szervezet számára, 10 dkg lencsében másfélszer több fehérje van, mint a marhahúsban. De meg kell említenünk jelentős rosttartalmát is, ami akkor a legnagyobb, ha nincs lehéjazva.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
|
Energia:
|
308 kcal
|
Zsír:
|
4,62 g
|
- melyből telített zsírsavak:
|
0,77 g
|
Szénhidrát:
|
28,88 g
|
- amelyből cukrok:
|
2,59 g
|
Fehérje:
|
21,89 g
|
Só:
|
<0,01 g
|
*A webáruházban közzétett információk és adatok tájékoztató jellegűek, a weboldal üzemeltetője mindent megtesz azok pontosságáért és teljeskörű voltáért, azonban azokért felelősséget nem vállal. Kérjük hogy amennyiben hibát talál az adatok között, azt jelezze felénk a következő címen: info@reformsziget.hu
* A webáruházban található termékek üzletünk áruházi készletéből kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy a kiválasztott termék az üzletből elfogyott, ez esetben haladéktalanul gondoskodunk a rendelt termék nagykereskedelmi utánrendeléséről és a szállítás teljesítéséről.