
ITT A GRILLSZEZON, PÁCOLJUNK!
Íme pár egyszerű és különlegesebb pác recept a grillszezonra:
Csirkemellhez:
Adhatunk hozzá mustárt is. Érdemes egy éjszakára, de legalább sütés előtt néhány órára a hűtőben állni hagyni.
Mustáros pác
- 1 kávéskanál bors
- 3 evőkanál mustár
- 5 evőkanál olaj
- só
Joghurtos pác
- 2-3 dl olaj
- 4 evőkanál natúr joghurt
- késhegynyi őrölt feketebors
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 teáskanál pálinka, lehetőleg törköly
Lehet használni hozzá citromlevet. Két órát hagyd állni benne, és már sütheted is.
Keleties pác:
- 1 kávéskanál chili
- 2 evőkanál méz
- só
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
Keverd össze alaposan a hozzávalókat, arra ügyelve, hogy a chilipor egyenletes legyen. Tedd bele a húst, hagyd pácolódni két órán át, majd mehet a grillrácsra vagy a sütőbe.
Sörös pác:
Pácoljuk benne a húsokat legalább 30 percig.