HIDEG LEVES RECEPT A NYÁRRA, AMIT FŐZNI SE KELL
A gyümölcsleves tipikus nyári étel. A klasszikus verzión túl azonban elkészíthetjük turmixolással is.
De nem csak gyümölcslevest ehetünk hidegen a nyáron! A gazpacho egy spanyol hideg zöldségleves, amit sosem főznek.
Íme egy-egy főzés nélküli recept:
Gyors gyümölcsleves:
Hozzávalók (2–4 főre):
- 1 l narancslé
- 500 g eper
- 10 g vaníliás cukor (ha cukormentesen készíted, használd ezt: https://reformsziget.hu/Dia-Wellness-Bourbon-Vaniliascukor-helyettesito)
- 3 ek porcukor (szintén van cukormentes alternatívája: https://reformsziget.hu/Dia-Wellness-Porcukor-helyettesito)
- 400 ml habtejszín (tejfehérje érzékenyeknek a javaslatunk: https://reformsziget.hu/shop_search.php?search=f%C5%91z%C5%91kr%C3%A9m)
- 150 g kék áfonya
- 3 db őszibarack
- ½ db ananász
Elkészítés:
A narancslevet összekeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd a gyümölcsöket hozzáadva össze turmixoljuk.
A tejszín helyett használhatunk joghurtot. Ez esetben érdemes cukorhelyettesítő helyett mézet használni az édesítéshez.
Gazpacho:
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 6 darab érett paradicsom
- 1 darab kígyóuborka
- 2 darab kaliforniai paprika / kápia / tv. paprika
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szelet szikkadt (lehetőleg kovászos) kenyér
- 1 ek fehérborecet / almaecet (https://reformsziget.hu/BURG-ALMAECET-500ML)
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés:
Ejts bemetszést a paradicsom alján keresztben, majd egy-két pillanatra dobd forró, lobogó vízbe. Szedjük ki, tegyük át hideg vízbe, és húzzuk le a héját. Daraboljuk fel.
Hámozzuk és daraboljuk fel a többi zöldséget is. Turmixold össze az összes hozzávalót, és pihentesd a hűtőben min. 1 órát, hogy összeérjenek az ízek. Adhatsz hozzá pirítóst, vagy krutont.