GUTÉN- ÉS ÉLESZTŐMENTES LÁNGOS RECEPT
A lángos nyáron a strandolás szinte elengedhetetlen kelléke.
Mivel gluténmentes verzióval nemigen találkozhatunk, érdemes otthon elkészíteni. Íme egy könnyű és gyors recept:
Hozzávalók (4 db-hoz):
30 dkg főtt áttört burgonya
4 dkg tápióka keményítő
9,5 dkg barna rizsliszt
2,5 dkg rizsliszt
7 g só
1 kávéskanál útifűmaghéj (psyllium rost)
1 dl ivóvíz
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát a száraz alapanyagokkal alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet, végül jól összegyúrjuk. Négy egyenlő részre osztjuk és golyókat formázunk belőle, majd a tenyerünkkel lenyomkodva kilapítjuk. Forró olajban sütjük ki.