LASAGNE CUKORBETEGEKNEK, INZULINREZISZTENSEKNEK
Tökéletes választás cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciában szenvedőknek, hiszen 100 gramm szénhidráttartalma csak 14 gramm. Az összetevők miatt lassú felszívódású étel, és egyébként mennyei finom.
Hozzávalók:
1 kg darált sertéshús
50 dkg Rapunzel teljes kiőrlésű lasagne tészta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 üveg/konzerv natúr paradicsomszósz
10 dkg vaj
10 dkg Garat teljes kiőrlésű búzaliszt
1 liter Alpro cukormentes zabtej
10 dkg reszelt sajt
olaj, só, bors, bazsalikom
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel pici vízzel és pároljuk puhára. Mielőtt teljesen kész lenne a hús, öntsük fel a paradicsomszósszal és ízesítsük be bazsalikommal.
A besamel szósz elkészítéséhez a vajat melegítsük fel, adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel a növényi tejjel. Addig főzzük, amíg krémes állagúra be nem sűrűsödik.
Egy nagyobb jénai tálat olajozzuk ki, majd rétegezve rakjuk be a húsos ragut, besamelt, lasagne tésztát. Utána még egy-egy sort rétegezzünk rá, majd utolsóként raguval zárjuk. Erre jön rá a reszelt sajt. 170 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 35-40 perc alatt süssük készre.
Nézd meg cukormentes, IR barát termékeinket!