GLUTÉNMENTES RAKOTT TÉSZTA
Hozzávalók:
- 25 dkg gluténmentes tészta
- 1 fej lilahagyma
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 1 db répa
- 1 db kápia paprika
- 4 ek kókuszolaj
- 0.5 dl fehérbor
- 2 dl növényi főzőkrém
- só, bors, friss bazsalikom
- 10 dkg laktózmentes sajt
Elkészítés:
A rakott tészta elkészítéséhez a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és apróra vágjuk. A kókuszolajat felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, majd, amikor üvegesedni kezd a répát és a paprikát. Végül pedig a cukkinit és a padlizsánt. Amikor a zöldségek megdinsztelődtek, hozzáadjuk a bort, és hagyjuk, hogy elpárologjon. Ezután ráöntjük a főzőkrémet, sózzuk, borsozzuk, majd pár percig főzzük a zöldségekkel. Végül hozzáadjuk a friss bazsalikomot. A tészta felét a tepsibe tesszük, ráöntjük a zöldséges ragu felét, majd megint jöhet a tészta és a maradék ragu. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 15 percig sütjük.