
INDIAI DAHL ÉS NAAN-KENYÉR ALIDA BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBÓL
Örömmel osztjuk meg olvasóinkkal Alida, a Hegyaljai Boszorkánykonyha írójának legújabb receptjét. Ezúttal egy ínycsiklandó indiai dahlt készített naan-kenyérrel természetesen webshopunk alapanyagaiból. Készítsétek el ezt a különleges fogást, melyben a keleti fűszerek harmóniája találkozik a minőségi alapanyagokkal.
Dahl (vöröslencsés mártogató)
Hozzávalók:
- 170 g vöröslencse
- 1 kk kurkuma
- 1 tk chili-pehely
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 4 dl víz
- 4 ek olívaolaj
- 1 kk mustármag
- 1 kk őrölt római kömény
- 1 kk reszelt gyömbér
- 1 kk őrölt koriander
- 2 kis gerezd fokhagyma
- 400 g paradicsom
Elkészítés:
A hozzávalókat egy lábasba tesszük, és addig főzzük kis lángon, fedő alatt, míg az összes hozzávaló teljesen megpuhul. Ekkor botmixerrel simára keverjük, tálba öntjük, tálalásig félre tesszük.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk, lefedve 10 percig pihentetjük. Négy egyforma méretű darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd vékony, kerek lappá nyújtjuk.
Forró serpenyőben sütjük, mindkét oldalán kb. 2-2 percig. Akkor jó, ha hólyagos és színt kap.
Jó étvágyat hozzá!
Fedezd fel webshopunk további indiai fűszereit, ételeit is!