
Vegán kukorica-krémleves
Kevés hozzávalóból is lehet isteni finom ételt készíteni. Erre ismét jó példa ez a vegán kukorica-krémleves recept! Rohanós hétköznapokra tökéletes gyors és finom vacsora lehet. Tipp: Naan kenyérrel tálalva még laktatóbb.
Vegán kukorica-krémleves
Hozzávalók 1 adag:
1 csésze morzsolt csemegekukorica (konzerves, de a fagyasztott is remek)
1 csésze zöldségleves
1 csésze kókusztej vagy Delcoco kókuszkrém
1 ek. kókuszzsír
1 kk. zabpehelyliszt
1 csipet szerecsendió
só
bors
szárított csilipehely
4 ek. reszelt/morzsolt vegán sajt ha akad, én nem élek vele, így kihagyom.
Elkészítés:
1-2 evőkanálnyi kukoricát félretehetünk levesbetétnek vagy dekorációnak az elején.
Felforrósítom a kókuszzsírt, a sót és a borsot, szerecsendiót szórok bele, majd hozzáadom a kukoricát és 2 percig pirítgatom.
Megszórom a zabpehelyliszttel, jól átkeverem, majd hozzáadom a zöldséglevest és a kókusztejet, és az egészet felforralom.
Leveszem a tűzről, és alaposan összeturmixolom botmixerrel.
Tálaláskor a tetejére szórom a levesbetétnek félretett kukoricaszemeket, és meghintem szárított csilivel.
Jó étvágyat!
Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház csoport