
Vöröslencse bolognai recept
Ez a vöröslencse bolognai abban különbözik az eredeti bolognaitól, hogy hús helyett vöröslencsével készül. A vöröslencse kiválóan pótolja a darált húst bizonyos ételekben. A vöröslencse magas fehèrjetartalmú, rostban gazdag. Omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz. Hasznos ásványi anyag ès vitamin tartalma is.
Gyorsan, könnyedén elkészíthető ízletes recept, amit a húsimádók is szeretni fognak! Egyszerűen beszerezhető alapanyagokból készül.
Vöröslencse bololgnai recept
Hozzávalók:
20 dkg vöröslencse
1 db hámozott paradicsomkonzerv
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 nagyobb sárgarèpa
1 db zellerszár
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Oliva olaj
1 evőkanál fűszerpaprika (fele lehet füstölt)
Oregánó, kakukkfű, bazsalikom, só, bors
Elkészítés:
Először is lereszeljük a rèpát, zellerszárt ès a fokhagymát.
Az összevágott vöröshagymát kevès zsiradèkon megdinszteljük, majd hozzákeverjük a lereszelt zöldsègeket.
Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a vöröslencsèt ès felöntjük kètszeres mennyisègű vízzel. Főzni kezdjük.
Hozzáöntjük a zöldsèges alaphoz a paradicsomkonzervet ès a paradicsompürèt is.
Addig főzzük a mártást, amèg a lencse meg nem puhul.
Tetszőleges tèsztával tálaljuk.
Jó ètvágyat!
Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport
Jó ètvágyat!
Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport