Könnyen elkészíthető, nehezen elrontható, omlós és ízletes, teljes kiőrlésű rozskenyér.
Reformsziget
SZUPER EGYSZERŰ ROZSKENYÉR LUSTÁKNAK
Hozzávalók:
250 gramm sötét rozsliszt (Pesti Malom teljes kiőrlésű rozsliszt)
250 grammkamut búzaliszt (Garat Malom)
2 tk só
1 kk instant élesztő
500 ml víz
Alaposan összekeverjük a liszteket, a sőt és az élesztőt. Lassan adagoljuk hozzá vizet, amíg nem lesz se folyós, se kemény. A tésztát letakarva 12 órán át kelesztjük. A kelesztés után átkeverjük és még pár órát pihentetjük, majd a tésztából veknit formálunk, lazán megszórjuk liszttel a tetejét. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
49 ch / 100 gramm
Jó ètvágyat!
A liszteket és fűszerkeveréket megvásárolhatjátok webáruházunkban:
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.