HÁZI VEGÁN FAGYLALT RECEPT ÉDESÍTŐSZERREL
Megérkezett a nyár, és a melegben nincs is jobb a hűsítő fagylaltnál. Mutatunk egy receptet, és adunk mellé tippeket hogyan készítsd el otthon akár fagyigép nélkül vegán, édesítőszeres fagyidat.
A házi fagylalt készítése egyáltalán nem bonyolult, mindössze néhány egyszerű szabályt kell csak betartani. A fagylaltgépet helyettesíthetjük egy fagyasztóval és gépi habverővel. Többféle verzió közül választhatunk, lehet főzött, tejszínes, joghurtos stb. Az elkészült, ízesített krémet hűtőszekrényben jól le kell hűteni, majd többszöri kevergetéssel kell megfagyasztani.
További hasznos tanács:
- Érdemes egy laposabb tálba önteni, hogy gyorsabban megfagyjon.
- 20-30 percenként (amíg lehetséges) gép habverővel alaposan át kell keverni.
- Tálalás előtt jó, ha hagyjuk szobahőmérsékleten kicsit felengedni.
HÁZI VEGÁN, ÉDESÍTŐSZERES CSOKIFAGYI:
Hozzávalók:
- 16 dkg növényi tej (legyen minél zsírosabb!)
- 7,6 dkg édesítőszer
- 16 dkg vegán csokoládé
- 16 dkg növényi főzőtejszín
- ízlés szerint vaníliás cukorhelyettesítő
Elkészítés:
A növényi tejet forráspontig melegítjük. A csokoládét a cukorral egy turmixgépben vagy késes aprítóval finomra daraboljuk. Hozzáadjuk a forró tejet és alaposan simára keverjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd beletesszük a tejszínt és a vaníliakivonatot. Ezután megfagyasztjuk a fenti módszer szerint.
Aki gyorsabb megoldásra vágyik, válassza fagyi porainkat!