Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 415 11 90

Blog
Reformsziget
2022.09.06 08:59

ZÖLDBORSÓ PALACSINTA

ZÖLDBORSÓ PALACSINTA

Lassan felszívódó, alacsony szénhidráttartalmú zöldség palacsinta, amely köretként, szendvicsalapként, könnyű vacsoraként is tálalható. Sőt, az a kisgyerek is megeszi, aki nem szereti a borsót.

ZÖLDBORSÓ PALACSINTA

 

 

Hozzávalók:

30 dkg zöldborsó

5 dkg vaj

1 tojás

15 dkg teljeskiőrlésű tönkönybúzaliszt (Garat Malom)

1,5 dl cukormentes zabtej

olívaolaj sütéshez

A zöldborsót megfőzzük sós vízben, majd pürésítjük. Utána összekeverjük a tojással. liszttel és a zabtejjel. Nem kell folynia, mint a normál palacsintatésztának, de ne is legyen túl sűrű. Sózzuk, borsozzuk. Olívaolajjal kikent palacsintasütőben 10 cm átmérőjű formát terítünk ki a masszából (el kell kenni, mert magától nem folyik szét), majd megsütjük mindkét oldalát.
Ajánlott köretként (pl. sült húshoz, halhoz), szendvicsalapként (pl. füstölt lazaccal) vagy mártogatóssal (nálunk cukormentes ketchuppal ették a gyerekek).

Ebből az adagból 8 palacsinta lett, egy palacsinta kb. 80 gramm. 

Szénhidráttartalma: 23 ch/100 gramm.

Jó ètvágyat!


A liszteket és fűszerkeveréket megvásárolhatjátok webáruházunkban:

Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport