XILIT (KÍNAI) 500G
Ezt a természetes édesítőszert megtaláljuk a zöldségekben és a gyümölcsökben, de az emberi szervezet önmaga is képes az előállítására. A nyírfacukor elnevezést azért kapta, mert a xilitolt először a nyírfából vonták ki, azonban ma már kukoricarostból állítják elő. A nyírfacukor íze és megjelenése tökéletesen megegyezik a hagyományos cukoréval, de szénhidráttartalma jóval kisebb és kalóriatartalma is 40%-kal alacsonyabb a cukorénál. Ezenkívül a vércukorszintet sem emeli meg, mivel glikémiás indexe igen alacsony: mindössze 7.
Annak ellenére, hogy a xilit küllemre megegyezik a hagyományos cukorral, élettani hatása éppen ellentétes a cukoréval. A nyírfacukor nem vezet elhízáshoz, nem okoz fogszuvasodást, nem savasít, nem emeli meg a vércukorszintet stb.
- késlelteti a természetes éhségérzetet
- segítségével csökkenthető a cukor és az édesség iránti vágy
- elősegíti az emésztést
- segítségével normalizálható a vércukorszint
- nem növeli a test inzulinigényét
- kalória- és szénhidráttartalma is alacsony
- lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést és még a lepedéket is eltávolítja a fogakról
- antibakteriális tulajdonságú
- igazoltan gombaölő
- segítségével lúgosíthatunk, méregteleníthetünk
- segíti a kalcium és a B-vitaminok felszívódását.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: |
240 kcal / 1008 kJ
|
Zsír: |
0 g |
- melyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
100 g |
- amelyből cukrok: |
0 g
|
Fehérje: |
0 g |
Só: |
0 g |
*A webáruházban közzétett információk és adatok tájékoztató jellegűek, a weboldal üzemeltetője mindent megtesz azok pontosságáért és teljeskörű voltáért, azonban azokért felelősséget nem vállal. Kérjük hogy amennyiben hibát talál az adatok között, azt jelezze felénk a következő címen: info@reformsziget.hu
* A webáruházban található termékek üzletünk áruházi készletéből kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy a kiválasztott termék az üzletből elfogyott, ez esetben haladéktalanul gondoskodunk a rendelt termék nagykereskedelmi utánrendeléséről és a szállítás teljesítéséről.