Reformsziget - A mindenmentes ízforrás

Kérdése van? +3620-415-11-90

Kategóriák
Reformsziget - A mindenmentes ízforrás

Kérdése van? +3620-415-11-90

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK
    • KÖNYVEK
    • KÖRNYEZETTUDATOS OTTHON
    • REFORM ÉLELMISZEREK
    • SPECIÁLIS DIÉTÁK
  • Receptek
  • Étrend tippek
  • Hasznos tanácsok
  • Hűségpont rendszer
  • Info
    • Képes vásárlói tájékoztató
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
BEVÁLT PRAKTIKÁK CUKOR- ÉS TARTÓSÍÓSZERMENTES LEKVÁR FŐZÉSÉHEZ

BEVÁLT PRAKTIKÁK CUKOR- ÉS TARTÓSÍÓSZERMENTES LEKVÁR FŐZÉSÉHEZ

Megmutatjuk hogyan lehet a lekvár olyan, mint a nagymamádé!

Reformsziget

A piacokon már roskadoznak a pultok a friss gyümölcsöktől.  Csupa finomság, amit most érdemes eltenni télre, hogy legyen mit kenni a vajas kenyérre vagy a süteményekbe! 

Ahhoz, hogy ne kelljen fél napot a nyári kánikulában a forró lekvárosfazék felett állnod, mégis sűrű, cukormentes lekvárod legyen, használj pektint. A segítségével finom, tartósítószer nélkül is évekig elálló diétás lekvárokat tudsz főzni. 

A pektin: 

A pektin (almapektin, citruspektin) egy olyan természetes, növényi eredetű sűrítőanyag, amely eleve megtalálható a húsosabb gyümölcsök héjában, illetve húsában is. Magas pektintartalmú gyümölcsök: citrom, narancs, fekete ribizli, birsalma, piros ribizli, egres, alma, kajszibarack, ringló. Minél magasabb egy gyümölcsben a pektin tartalom, annál gyorsabban sűrűsödik be a belőle készülő lekvár. Ha biztosra szeretnél menni, használj természetes alma- vagy citruspektint, ami mesterséges adalékanyagok nélkül segít elérni a kívánt sűrűséget. Minél több pektint keversz a gyümölcshöz, annál sűrűbb lesz a lekvár. 

Pektin használata: 

Csak keverd össze a pektint édesítőszerrel, majd adagold a tűzhelyen rotyogó gyümölcshöz. Kb. 60 gramm elegendő 10 kg gyümölcsből készülő lekvár elkészítéséhez. Ha azonban kemény dzsemet szeretnél kb. 1 kg gyümölcshöz adj 20-30 gramm pektint. Általánosságban elmondható, hogy a pektin a befőzni kívánt gyümölcs súlyának 0,5-1%-a legyen. 

További praktikák:

  • mosd meg nagyon alaposan (akár többször is) a gyümölcsöt 
  • használj tiszta, sérülésmentes üvegeket és tetőket (azok a tetők, amik már egyszer fel lettek késsel feszegetve, nem lesznek sajnos jók!)  
  • a citromsav tovább sűríti a lekvárt, növeli az eltarthatóságot és a gyümölcsök természetes, élénk színét is segít megőrizni 
  • miután megtöltötted az üvegeket, szorosan csavard rá mindegyikre a tetejét és azonnal állítsd 5 percre fejre! 
  • ezután a fejre állított üvegeket tedd száraz dunsztba: tekerjük minden oldalról vastag ruhába (pl. pléd, paplan), majd hagyd 3-4 napon keresztül, hogy nagyon lassan, fokozatosan kihűljön). 
Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Pulsation Solutions Kft.
  • 2225 Üllő, Templom tér 3. - 12-es üzlet
  • +36204151190
  • info@reformsziget.hu
  • facebook

  • twitter

  • pinterest

  • instagram

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Első vásárlásod alkalmával 1000 Ft kedvezményben részesülsz a hírlevél feliratkozásért, és a jövőben is első kézből értesülhetsz akcióinkról.

Feliratkozás
olcsobbat.hu
argep.hu
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
paypal
simplepay_hu_v2
SSL Certificate
  • Újdonságok
  • Akciók
  • ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK
  • KÖNYVEK
  • KÖRNYEZETTUDATOS OTTHON
  • REFORM ÉLELMISZEREK
  • SPECIÁLIS DIÉTÁK
  • Receptek
  • Étrend tippek
  • Hasznos tanácsok
  • Hűségpont rendszer
  • Info
    Info
    • Képes vásárlói tájékoztató
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.