Reformsziget - A mindenmentes ízforrás

Kérdése van? +3620-415-11-90

Kategóriák
Reformsziget - A mindenmentes ízforrás

Kérdése van? +3620-415-11-90

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK
    • KÖNYVEK
    • KÖRNYEZETTUDATOS OTTHON
    • REFORM ÉLELMISZEREK
    • SPECIÁLIS DIÉTÁK
  • Receptek
  • Étrend tippek
  • Hasznos tanácsok
  • Hűségpont rendszer
  • Info
    • Képes vásárlói tájékoztató
  1. Receptek
  1. Receptek
Vissza
SÜSS OTTHON BÚZAKOVÁSZ PORRAL KENYERET!

SÜSS OTTHON BÚZAKOVÁSZ PORRAL KENYERET!

Webáruházunk újdonságai között találtok búzakovász port, amivel sokkal könnyebb tésztát lehet gyúrni. A kenyér a tápláló és emésztést segítő tulajdonságát a kovásznak köszönheti, ezért ideális az egészséges táplálkozáshoz.

Íme két recept, mellyel otthon is könnnyen készíthettek házi kenyeret: 

Házi burgonyás kenyér:

Hozzávalók (kb. 1 kg-os kenyérhez):

  • 1 kg kenyérliszt,
  • 1 csapott ek/kb. 20 dkg búzakovász,
  • 15 g élesztő,
  • kb. 4-5 dl víz,
  • só,
  • 1 db közepes/nagyobb szem burgonya

    Elkészítés:
    1,5-2 dl vízhez hozzáadunk kb. 20 dkg lisztet, a kovászt és az élesztőt. Összegyúrjuk és egy-másfél órát kelesztjük (ruhával letakarjuk a tálat, és langyos helyen pihentetjük. Egy óra után buborék lesz a massza teteje). Ekkor 50 dkg lisztet hozzáadunk, sózzuk (kb. 1 púpos ek), és kb. 2,5 dl vízzel gyúrhatóra higítjuk. Cipó formára gyúrjuk, majd letakarva hagyjuk kelni egy órát. Közben a krumplit megfőzzük, összetörjük, és a kenyértésztához keverjük, és újból átgyúrjuk. Majd újra kelesztjük a tésztát egy órát, és megismételjük az átgyúrást. 4-5-ször is át kell gyúrni! Gyúrás közben a maradék liszttel midig megszórjuk a tál falát, a tészta tetejét, hogy kelés közben ne tapadjon a tál falához).
    Utolsó átgyúrás után tegyük a sütő tepsire, amit előtte jól belisztezünk. Behelyezzük a kb. 200 fokos sütőbe és egy bögre/edény vízzel együtt, és készre sütjük.

Tipp: Érdemes a finomliszt helyett teljeskiőrlésű kenyérlisztet használunk, hogy barna kenyeret kapjunk, ami még egészségesebb!

Házi magvas kenyér:

Hozzávalók (1 vekni kenyérhez):

  • 2 evőkanál étolaj (bármilyen)
  • 2,5-3 dl víz
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 50 dkg kenyérliszt
  • 10 g búzakovász
  • 20 g friss élesztő
  • 1-1 evőkanál len- és szezámmag

Elkészítés:

A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, pici lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt is. 5-10 perc alatt meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt (ha kenyérsütőgépben dagasztjuk a kenyeret, akkor nem kell külön futtatni az élesztőt). Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a sót, a búzakovászt, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ebbe mehet az étolaj és a felfutott élesztő is. 10-15 perc alatt kidagasztjuk a tésztát. A magokat csak a legvégén adjuk hozzá a tésztához. Miután sima tésztát kaptunk, meleg helyen 40-45 percig kelesztjük a tésztánkat. Ha megkelt a tészta, kiborítjuk enyhén lisztes felületre, kicsit átgyúrjuk. Ekkor történik a formázás. Kinyújtjuk a tésztát, utána felül és alul is behajtjuk a sarkokat, majd a két oldalát is középre. Ezután felülről a levegőt kinyomkodva óvatosan feltekerjük a tésztát, és veknit formázunk. Egy kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt edénybe rakjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk 30 percet kelni a kenyeret. A végén éles késsel három helyen megvágjuk a kenyér tetejét, jól lespricceljük vízzel, megszórjuk magokkal.

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Pulsation Solutions Kft.
  • 2225 Üllő, Templom tér 3. - 12-es üzlet
  • +36204151190
  • info@reformsziget.hu
  • facebook

  • twitter

  • pinterest

  • instagram

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Első vásárlásod alkalmával 1000 Ft kedvezményben részesülsz a hírlevél feliratkozásért, és a jövőben is első kézből értesülhetsz akcióinkról.

Feliratkozás
olcsobbat.hu
argep.hu
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
paypal
simplepay_hu_v2
SSL Certificate
  • Újdonságok
  • Akciók
  • ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK
  • KÖNYVEK
  • KÖRNYEZETTUDATOS OTTHON
  • REFORM ÉLELMISZEREK
  • SPECIÁLIS DIÉTÁK
  • Receptek
  • Étrend tippek
  • Hasznos tanácsok
  • Hűségpont rendszer
  • Info
    Info
    • Képes vásárlói tájékoztató
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.