TÁPIÓKAPUDING GRÁNÁTALMAZSELÉVEL - HEGYALJAI BOSZORKÁNYKONYHA RECEPT
Tekintsétek meg a Hegyaljai Boszorkánykonyhával való együttműködésünk első reform receptjét, a tápiókapudingot gránátalmazselével.
Tápiókapuding gránátalma zselével
Hozzávalók a tápiókapudinghoz:
- 100 g apró szemű tápiókagyöngy
- 200 ml víz
- 600 ml mandulatej
- Csipetnyi vanília őrlemény
- Mézpótló ízlés szerint
Így készítettem:
A tápiókagyöngyöt egy közepes lábasba tettem, ráöntöttem a vizet, 10 percig hagytam ázni. Utána felöntöttem a mandulatejjel, megszórtam vanília őrleménnyel, és folyamatosan kevergetve addig főztem, míg a gyöngyök teljesen megszívták magukat, puding állagúak lettek. Ekkor hozzáadtam a mézpótlót is. Poharakba kanalaztam, félretettem hűlni. Közben elkészítettem a gránátalma zselét.
Hozzávalók a zseléhez:
- 250 ml gránátalmalé
- 1 ek zselatin
- 1 ek Xilit
Így készítettem:
1. A porzselatint a gránátalmalébe szórtam, 5 percig állni hagytam, hogy a zselatin megszívja magát.
2. Hozzáadtam a cukrot, és folyamatosan kevergetve addig főztem, míg gyöngyözni kezdett. Ekkor levettem a tűzről, pár percig hűlni hagytam, majd a tápiókapuding tetejére kanalaztam.
3. Hűtőben hagytam teljesen kihűlni, míg a zselé teljesen megdermedt.