Kategóriák
TOP termékek
Blog
2022.04.26
12:20
Mindenmentes répás sütemény

Ennek a sütinek a tésztája allergén-és hisztaminmentes, gluténmentes, vegán, tehát teljesen mindenmentes. Nem bonyolult, nem lehet elrontani, és nagyon-nagyon finom!
Mindenmentes répás kocka
Hozzávalók
Piskóta
80 g friss datolya
1 lenmagtojás (1 ek lenmag + 3 ek langyos víz)
50 ml növényi tej (nálam kókusz)
1 nagy / 2 közepes méretű répa
1/2 alma
70 g barna rizsliszt / gm zabliszt
40 g földimandulaliszt
40 g quinoapehely
15 g tápiókakeményítő
1 tk szódabikarbóna
3/4 tk fahéj
1/3 tk őrölt gyömbér (vagy 1 tk friss reszelt gyömbér)
1 csipet só
opcionális: csipet szerecsendió (haladó HI diétában)
FÖLDIMANDULA KRÉM
~62,5 g földimandulaliszt
50 ml extraszűz olívaolaj
30-50 ml kókuszkrém (attól függ, mennyire szeretnéd krémesre)
1/2 tk vanília őrlemény (vagy tartósítószermentes vanília aroma)
1 tk ötszörös erősségű steviás kókuszvirágcukor / 1 ek juhar- vagy agaveszirup
1 csipet tengeri/Himalája só
ELKÉSZÍTÉS
Készítsük elő a lenmagtojást és tegyük félre.
Reszeljük le a répát, hámozzuk és kockázzuk fel az almát, és a tejjel, lenmagtojással, datolyával krémesítsük össze aprítógépben.
Mérjük a ki száraz összetevőket, alaposan keverjük össze, majd dolgozzuk el a leaprított masszával.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süssük készre. Én egy vékonyan kiolajozott kenyérformában sütöttem.
A krémhez minden összetevőt tegyünk egy aprítógépbe, és jó alaposan dolgottuk össze, míg teljesen krémes állagot nem kapunk.
Kenjük a krémet a kihűlt piskótára, és tegyük hűtőbe kis időre, így könnyebb lesz szépen felvágni
Jó étvágyat!