Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 415 11 90

Blog
Reformsziget
2022.04.26 12:20

Mindenmentes répás sütemény

Mindenmentes répás sütemény

Ennek a sütinek a tésztája allergén-és hisztaminmentes, gluténmentes, vegán, tehát teljesen mindenmentes. Nem bonyolult, nem lehet elrontani, és nagyon-nagyon finom!

Mindenmentes répás kocka

 

Hozzávalók

Piskóta

80 g friss datolya

1 lenmagtojás (1 ek lenmag + 3 ek langyos víz)

50 ml növényi tej (nálam kókusz)

1 nagy / 2 közepes méretű répa

1/2 alma

70 g barna rizsliszt / gm zabliszt

40 g földimandulaliszt

40 g quinoapehely

15 g tápiókakeményítő

1 tk szódabikarbóna

3/4 tk fahéj

1/3 tk őrölt gyömbér (vagy 1 tk friss reszelt gyömbér)

1 csipet só

opcionális: csipet szerecsendió (haladó HI diétában)

 

FÖLDIMANDULA KRÉM
~62,5 g földimandulaliszt
50 ml extraszűz olívaolaj
30-50 ml kókuszkrém (attól függ, mennyire szeretnéd krémesre)
1/2 tk vanília őrlemény (vagy tartósítószermentes vanília aroma)
1 tk ötszörös erősségű steviás kókuszvirágcukor / 1 ek juhar- vagy agaveszirup
1 csipet tengeri/Himalája só
ELKÉSZÍTÉS
Készítsük elő a lenmagtojást és tegyük félre.
Reszeljük le a répát, hámozzuk és kockázzuk fel az almát, és a tejjel, lenmagtojással, datolyával krémesítsük össze aprítógépben.
Mérjük a ki száraz összetevőket, alaposan keverjük össze, majd dolgozzuk el a leaprított masszával.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süssük készre. Én egy vékonyan kiolajozott kenyérformában sütöttem.
A krémhez minden összetevőt tegyünk egy aprítógépbe, és jó alaposan dolgottuk össze, míg teljesen krémes állagot nem kapunk.
Kenjük a krémet a kihűlt piskótára, és tegyük hűtőbe kis időre, így könnyebb lesz szépen felvágni

Jó étvágyat!

 

Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:

Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház csoport