BÚZASIKÉR 500G
A búzasikér, más néven búzafehérje maga a glutén. A sikérben fehérje, zsír, cukor, keményítő és más természetes összetevők találhatók. Használatával a tészták szénhidráttartalma csökken és nő a fehérjetartalma, továbbá az állaga is jobb lesz. A búzasikér egy rugalmas, duzzadásra képes alapanyag. A használata ajánlott kenyér sütésnél, diétás kelt tészták készítésénél. Szép magas kenyeret lehet vele sütni, anélkül, hogy a közepe beesne. 500-700 gramm kenyérre nagyjából egy evőkanálnyi búzasikér hozzáadása szükséges.
A szejtán, másnéven búzahús is ebből a fehérjegazdag búzasikérből készül, és legalább olyan sokféleképpen tálalható, mint a hús, lehet kockákra vágva pirítani vagy egészben sütni, szószos ragukba tenni, rántani. Vegánoknak és nem vegánoknak egyaránt ajánlott, hús elhagyására alkalmas termék. Növényi fehérjeforrás!
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: |
1653 Kj/ 395 kcal |
Zsír: |
<2 g |
- melyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
Szénhidrát: |
6 g |
- amelyből cukrok: |
0 g |
Fehérje: |
min. 75 g |
Só: |
0,07 g |
*A webáruházban közzétett információk és adatok tájékoztató jellegűek, a weboldal üzemeltetője mindent megtesz azok pontosságáért és teljeskörű voltáért, azonban azokért felelősséget nem vállal. Kérjük hogy amennyiben hibát talál az adatok között, azt jelezze felénk a következő címen: info@reformsziget.hu
* A webáruházban található termékek üzletünk áruházi készletéből kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy a kiválasztott termék az üzletből elfogyott, ez esetben haladéktalanul gondoskodunk a rendelt termék nagykereskedelmi utánrendeléséről és a szállítás teljesítéséről.