Hozzávalók:
- 25 dkg szejtán csík
- 2-4 tortilla lap
- 1 tk növényi olaj
- 1 fej vöröshagyma kockákra vágva
- 6-8 gerezd fokhagyma összetörve
- oregánó és rozmaring
- őrölt bors, só
- 6 ek citromlé
- 2 tk szójaszósz
- paradicsom
- lilahagyma
- 1 uborka hámozva, kimagozva
- 2 dl joghurt
- 1 teáskanál kapor
A serpenyőt felmelegítjük, és közepes lángon beleöntjük az olajat, amin megpirítjuk a vöröshagymát. Borsozzuk, majd hozzáadjuk a 2-3 gerezd fokhagymát, és folyamatosan kevergetve 2 percig sütjük. Levesszük takarékra, hozzáadjuk a szejtáncsíkokat, az oregánót, rozmaringot, 4 ek citromlevet és a szójaszószt (ha szükséges sózzuk még), és időnként megkeverve főzzük kb. 15 percig.
Nagylyukú reszelőn lereszeljük az uborkát. Megsózzuk, és hagyjuk 10 percet állni.
Kinyomkodjuk a levét, majd összekeverjük 2 ek citromlével, a joghurttal, borssal, kaporral, sóval és 4-5 gerezd fokhagymával.
Megmelegitjük grillen vagy egy másik serpenyőben a tortillalapokat, és megtöltjük a szejtánnal, vékonyra szelt zöldségekkel és a tzatzikivel.