MIT EGYÉL VEGÁNKÉNT?
Az első dolog, ami eszünkbe jut, mikor elhatározzunk magunkat, hogy változtatunk étkezési szokásainkon és vegánok leszünk, hogy akkor mit ehetünk?
Segítünk vegánként mit fogyassz, hogy ne küzdj fehérjehiánnyal!
Szerencsére rengeteg növényi alapú élelmiszer áll rendelkezésedre, és hidd el némelyiket jobban fogod szeretni, mint az igazi húst. Nálunk a bolognait már csak vöröslencsével eszi meg a család.
Darálthúsként tehetsz az ételekbe vöröslencsét vagy gombát.
Remek fasírt készülhet csicseriborsóból, vöröslencséből vagy zabpehelyből. De találsz webáruházunkban kész fasírtport is.
Rántani kitünő a búzasikérből készült szejtán, aminek kimagasló fehérjetartalma van. Tofu szintén ízletes befűszerezve és kisütve, továbbá rántottának sem utolsó.
Padlizsán, cukkini, tempeh, jackfurit szintén remek húshelyettesítőként használható alapanyagok a különböző ételekben. Hüvelyesekből isteni dahl készíthető, melyek laktatóak és rendkívül finomak, valamint magas a fehérjeteartalmuk is. Kitünő étel, hogy megismerkedj a távolkelet ízeivel.
Tejtermék helyett növényi tejek széles palettája áll már a rendelkezésedre. A kókuszjoghurt vagy szójajoghurt gyümölcsökkel gazdagítva finomabb, mint a tehéntejes társai. A kókusztejszín pedig isteni krémlevesekhez, a semlegesebb ízű rizstej pedig szuperül működik például karfiolpörkölt készítésekor.
Az a sajt… ki ne szeretné? Vegánként sem kell lemondai róla, hiszen manapság a boltokban számos növényi sajt közül válaszhatsz, vagy pedig ott a sörélesztőpehely, amit Én leggyakrabban tésztaételek tetejére szórom tálalás után, szószokba főzöm, mártásokhoz teszem, de séeretem tofurántottába vagy csicseriomlettbe is becsempészni. Számos egészségünkre jótékony hatása mellett a sajtos íz becsempészésére használják az ételekbe.
Webáruházunkban széles választékban megtaláljátok az alapvető sütés-főzés kellékeit - legyél akár kezdő, akár haladó. :)