TOP 5 GLUTÉNMETES LISZT: ÍGY VÁLASZD KI A TÖKÉLETESET!
Amikor kiderül a gluténérzékenység és elkezdjük a gluténmentes diétát az elsők között merül fel a kenyér kérdése. Igaz vannak kész termékek is, de ha mi magunk szeretnénk megsütni, biztos szükségünk lesz jó minőségű gluténmentes kenyérlisztre. Hamar megállapításra kerülhet az is, hogy - a hagyományos konyhával ellentétben- egyéb liszteket is be kell szereznünk, mert a gluténmentes konyhában egész más lehet alkalmas a főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz, sütemények sütéséhez, mint amit a kenyérhez használunk.
Webáruházunkban számos kiváló minőségű gluténmentes lisztet találsz, de hogy könnyebben eligazodj a kínálatban, összeállítottunk egy top 5-ös listát. Mutatjuk, hogyan válaszd ki a legtökéletesebbeket!
Milyen szempontok alapján válassz gluténmentes lisztet?
- Íz: Minden lisztfajta más-más ízvilágot ad a süteményeknek és kenyereknek. Próbálkozz különböző típusokkal, hogy megtaláld a számodra legfinomabbat.
- Sütői tulajdonságok: A különböző lisztek eltérő módon szívják fel a nedvességet, és más a rugalmasságuk. A recepthez ki kell kísérletezni a megfelelő lisztet.
- Felhasználási terület: Egyes lisztek jobban alkalmasak süteményekhez, mások kenyerekhez.
- Allergének: Ha más allergiád is van, figyelj arra, hogy a liszt ne tartalmazzon további allergéneket (pl. dióféléket, szóját).
TIPP: Nézz szét receptjeink között, ahol javaslatot is találsz, mivel készítsd el azokat.
Milyen egyéb szempontokat érdemes figyelembe venni a választásnál?
- Oszlassuk el a kockázatot: Próbáld ki különböző márkák termékeit, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.
- Olvassuk el az összetevőket: Győződj meg róla, hogy a liszt valóban gluténmentes és nem tartalmaz egyéb allergéneket.
- Figyeljünk az ár-érték arányra: Nem mindig a legdrágább liszt a legjobb.
- Kérjünk tanácsot: Ha bizonytalan vagy, fordulj szakemberhez vagy tapasztalt gluténmentes szakácshoz.
TIPP: Segítőkész ügyfélszolgálatunkat eléred hétköznap 8 és 16 óra között, ha kérdéseid lennének.
Top 5 gluténmentes lisztünk:
- Az ITS US MIKLOS UNIVERSAL MIX PLUS a normál búza finomliszthez hasonlóan széleskörűen felhasználható, kenyerek, pékáruk, pogácsák, palacsinta, sütemények és torták készítéséhez. Gyakorlatilag bármilyen hagyományos receptben helyettesíteni tudjuk vele a búzalisztet. Ráadásul prebiotikus cikóriainulin tartalmának köszönhetően az egészséges bélrendszer támogatásával - ahol az immunsejtjeink 70%-a található – hozzájárul a gluténérzékenyek általános jó közérzetéhez.
- MANDULALISZT: Szénhidrát- és cukortartalma alacsony, rostokban és fehérjében gazdag, de bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban is. Az édes, blans mandula őrleménye. A marcipán és macarone készítésén túl péksüteményeket, kenyereket süthetünk vele más lisztekkel összekeverve. Felhasználhatjuk továbbá rántáshoz, húsok, halak, tofu panírozáshoz is. Előszeretettel fogyasztják a paleo étrendet követők is.
- ITS US MIKLOS KENYÉR LISZTKEVERÉK: Gluténmentes búzakeményítőt tartalmaz. Azoknak ajánljuk, akik a hagyományos búzakenyerek ízvilágára vágynak.
- GLUTÉNMENTES ZABPEHELYLISZT: Olyan komplex szénhidrátokat tartalmaz, amelyet diétázók, cukorbetegek is fogyaszthatnak, mivel megfelelő a glikémiás indexe, így nem emeli meg a vércukorszintet. A zabkása készítésén túl bármilyen típusú liszt helyettesítésére használható, akár habarás helyett, vagy hús panírozására is.
- ITS US MIMEN SWEET: Kifejezetten sütemények, palacsinta készítésére lett kifejlesztve. A fő allergénektől (glutén, laktóz, tojás) mentes, ráadásul kukoricát sem tartalmaz. Helyette olyan értékes alapanyagokat viszont igen, mint a köles, a csicseriborsó és tápióka.
Miért válassz minket?
- Kiváló minőségű termékek: Csakis megbízható beszállítóktól származó, prémium minőségű gluténmentes liszteket forgalmazunk.
- Széles választék: Nálunk mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb lisztet.
- Kedvező árak: Rendszeres akciókkal és kedvezményekkel várjuk vásárlóinkat.
- Gyors szállítás: Délig leadott rendelésed GLS futárszolgálattal akár másnap házhoz szállítjuk.
Fedezd fel gluténmentes lisztjeinket, lisztkeverékeinket és süss finomabbnál finomabb ételeket!
Amikor kiderül, hogy gluténérzékenyek vagyunk és diétáznunk kell, szerintem az első, ami hirtelen eszünkbe jut az a lisztek kérdése, mivel ahhoz szoktunk hozzá, hogy a főzeléket, mártásokat, szószokat liszttel sűrítjük, a levesekbe csipetkét, galuskát teszünk és amúgy is sok tésztát fogyasztunk. Én sem voltam ezzel másként. Mihez kezdjünk tehát a gluténmentes diétában? Honnan tudjuk, hogy melyik lisztet mire használjuk?