MÁK 0,5KG
A mákot számos kultúrában használják, mivel gazdag, dióhoz hasonló ízt ad a recepteknek. Pirítva vagy sütve a mák egy édes illatú, míg teljes sütéskor speciális aromaolajak szabadulnak fel benne, így a mák ropogósabb lesz.
Rendszeres fogyasztása számos jótékony hatással van a szervezetünkre:
- Sok benne a kalcium és a réz
- Sok benne a foszfor és a mangán
- Sok benne a rost
A mákolaj nyugtatólag hat az idegrendszerre, segíti a pihentető alvást. Tisztítja a bélrendszert, a bőr a mák olajától táplált és puha lesz.Arc és bőrradír is készíthető belőle.
Felhasználása:
- A felhasználás előtt a mákot a megfelelő módon tisztítsa meg, és távolítsa el a magok közül a köveket vagy egyéb szennyeződéseket.
- A mákot áztassa meleg vízbe vagy tejbe 2 órára.
- Ezután szűrje le, és hagyja megszáradni.
- A beáztatott magok felhasználhatóak magukban vagy őrölten más fűszerekkel a szósz vagy a curry besűrítéséhez.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: |
2227 kj / 525 kcal |
Zsír: |
41,56 g |
- melyből telített zsírsavak: |
4,52 g |
Szénhidrát: |
28,13 g |
- amelyből cukrok: |
2,99 g |
Fehérje: |
17,99 g |
Só: |
0,03 g |
*A webáruházban közzétett információk és adatok tájékoztató jellegűek, a weboldal üzemeltetője mindent megtesz azok pontosságáért és teljeskörű voltáért, azonban azokért felelősséget nem vállal. Kérjük hogy amennyiben hibát talál az adatok között, azt jelezze felénk a következő címen: info@reformsziget.hu
* A webáruházban található termékek üzletünk áruházi készletéből kerülnek kiszállításra. Előfordulhat, hogy a kiválasztott termék az üzletből elfogyott, ez esetben haladéktalanul gondoskodunk a rendelt termék nagykereskedelmi utánrendeléséről és a szállítás teljesítéséről.