SAJTTORTA ÉDESÍTŐSZERREL, CUKORMENTES KEKSZBŐL
Ha egy klasszikus sütés nélkül elkészíthető desszertet keresel cukormentes verzióban jó helyen jársz. Íme egy sajttorta recept hozzáadott cukor mentes kekszből, eritrittel édesítve.
Édesítőszeres sajttorta hozzáadott cukor mentes kekszből:
Hozzávalók:
- 30 dkg hozzáadott cukor mentes zabkeksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3 dl vegán habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 20 dkg mascarpone vagy krémsajt
- 1 ek vaníliakivonat vagy -aroma
- 8 dkg eritrit (por)
Késes aprítóban a kekszet kisebb darabokra -szinte porrá- törjük, majd egybeforgatjuk a vajjal.
Azután a darált kekszes masszát nyomkodjuk egy 20 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tortaforma aljára és oldalára.
A vega tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval. Egy másik tálban keverjük habosra a mascarpone-t/krémsajtot, az eritritet és a vaníliát, majd forgassuk bele a tejszínhabot is.
A krémet simítsuk a kekszalapra, majd tegyük a hűtőbe 3-4 órára.
A sajttorta önmagában is finom desszent, de mentes karamellöntettel még különlegesebbé tehetjük az ízélményt.
Próbáld ki csokoládé önteteinket is!