HEGYALJAI BOSZORKÁNYKONYHA MÁKOS BEJGLIJE CUKORMENTESEN
A Hegyaljai boszorkánykonyha gasztrobloggere rendszeres Garat liszt megrendelőnk. Ahogy beszélgettünk vele kiderült, van nyitottsága a reform ételek készítésére is, és már meg is született az együttműködésünk. Az ebből született karácsonyi témájú receptjét mutatjuk most nektek - természetesen minél mentesebben
MÁKOS BEJGLI CUKORMENTESEN
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 250 g Garat malom liszt
- 25 g Dia-Wellness porcukor helyettesítő
- 1 csipet só
- 110 g ghi vaj
- 4 g friss élesztő (nálunk szárított élesztőt találsz)
- 50 ml növényi tejhelyettesítő
- 2 db tojássárgája
A töltelékhez:
- 250 g darált mák
- 12 g vaníliás eritrit
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 db reszelt citromhéj
- 1 db narancs leve, reszelt narancshéj
- 20 g mazsola
- 20 g kandírozott gyümölcs (pl. mangó)
A töltelék leforrázásához:
- 80 ml növényi tejhelyettesítő
- 100 g xilit
- 50 g mézhelyettesítő
A kenéshez:
- 1 db tojás
- 2 db tojásfehérje
ELKÉSZÍTÉS:
A mentesség nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a hagyományos karácsonyi ízekről.
Íme egy finom glutén- és tejmentes bejgli recept Kohári Évától, a Gluténmentes Íz-lik bloggerétől, amit mi cukormentesen készítettünk el. Nem kell félni tőle akkor sem, ha kezdő vagy a bejgli készítésben.
Év elején egy nyereményjátékot hirdettünk a webshopunkban méltán közkedvelt Garat malom lisztek receptjeiből, ahol az egyik versenyző beküldte a kovászos bejgli receptjét. A Karácsony közeledtével ezt szeretnénk megosztani olvasóinkkal cukormentes változatban.