ÉDES-SAVANYÚ-CSÍPŐS LEVES (TEJ-TOJÁS ÉS GLUTÉNMENTES, VEGÁN RECEPT)
Kicsit ebben a hűvös időben meghültem. Ilyenkor jòl esik egy forró leves, ami nem csak átmelegít, de gyógyít is. Ez az egyik kedvenc levesem ilyen időkre, hiszen az alapanyagok otthon vannak ès pikk-pakk elkèszül, mert ugyan ki is akarna òrákat betegen a konyhában tölteni?
Èdes-savanyú-csípős leves (tej-tojás ès glutènmentes, vegán recept)
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 l alaplè
- 1 db kisebb sárgarèpa
- 2 szál újhagyma
- 1 nagyobb zellerszár
- Üvegtèszta vagy rizstèszta
- 3 evőkanál glutènmentes szójaszósz
- 5 evőkanál rizsecet vagy bármely 5%-os ecet
- 1 teáskanál gyömbèrpor
- 1 evőkanál cukor vagy más èdesítő, amit használsz
- Só
- Sűrítèshez 2 EK ètkezèsi kemènyítő
ELKÈSZÍTÈS:
Az alaplevet felforraljuk, ízesítjük a szójaszósszal, ecettel ès a fűszerekkel, majd beleszórjuk a felszeletelt zöldsègeket. 5-7 percig forraljuk. 1 merőkanál levet kiveszünk, belekeverjük a kemènyítőt ès visszaöntjük a levesbe, beletesszük a rizstèsztát is ès kèt percig forraljuk.
Amennyiben csípősen szeretjük tehetünk hozzá egy mokkáskanál chilit vagy cayenne borsot.
Tettem hozzá mèg mungóbabcsírát ès friss mikrozöldet is. Lehet hússal is kèszíteni, tehetsz bele gombát és más fűszerekkel is finom. Kreatív leves.
Jó ètvágyat!
Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport
Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport