HÁZI FAGYLALT RECEPT NÖVÉNYI TEJJEL ÉS ÉDESÍTŐSZERREL
Megérkezett az igazi nyári idő, és ebben a melegben nincs is jobb, mint a nyár egyik kedvenc desszertje, a fagylalt.
Ha kedvünk sincs kimozdulni érte, íme néhány trükk és recept hogyan készítheted el otthon.
A házi fagylalt készítése egyáltalán nem bonyolult, mindössze néhány egyszerű szabályt kell csak betartani. A fagylaltgépet helyettesíthetjük egy fagyasztóval és gépi habverővel. Többféle verzió közül választhatunk, lehet főzött, tejszínes, joghurtos stb. Az elkészült, ízesített krémet hűtőszekrényben jól le kell hűteni, majd többszöri kevergetéssel kell megfagyasztani.
További hasznos tanács:
- Érdemes egy laposabb tálba önteni, hogy gyorsabban megfagyjon.
- 20-30 percenként (amíg lehetséges) gép habverővel alaposan át kell keverni.
- Tálalás előtt jó, ha hagyjuk szobahőmérsékleten kicsit felengedni.
HÁZI CSOKIFAGYI NÖVÉNYI TEJJEL, ÉDESÍTŐSZERREL:
Hozzávalók:
- 16 dkg növényi tej (legyen minél zsírosabb! Pl.: https://reformsziget.hu/ALPRO-BARISTA-GLTENMENTES-ZABITAL-1L)
- 7,6 dkg édesítő (pl. ÚJDONSÁG! https://reformsziget.hu/FANNIZERO-MAGIC-SWEET-250G-NEGYSZERES-EROSSEGU-EDE)
- 16 dkg hozzáadott cukor nélküli csokoládé (pl. AKCIÓS! https://reformsziget.hu/TORRAS-FOZOCSOKOLADE-52-HOZZAADOTT-CUKOR-NELKUL-20)
- 16 dkg növényi főzőtejszín (Pl. ÚJDONSÁG! https://reformsziget.hu/ALPRO-ZAB-FOZOKREM-UHT-250ml)
- ízlés szerint vaníliás cukorhelyettesítő (https://reformsziget.hu/Dia-Wellness-Bourbon-Vaniliascukor-helyettesito)
Elkészítés:
A tejet forráspontig melegítjük. A csokoládét a cukorral egy turmixgépben vagy késes aprítóval finomra daraboljuk. Hozzáadjuk a forró tejet és alaposan simára keverjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd beletesszük a tejszínt és a vaníliakivonatot. Ezután megfagyasztjuk a fenti módszer szerint.
Aki gyorsabb megoldásra vágyik, válassza fagyi porainkat: https://reformsziget.hu/DIA-WELLNESS-CSOKOLADE-FAGYIPOR-MN