Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 415 11 90

Blog
Reformsziget
2022.12.19 11:00

KARÁCSONYI GASZTRO AJÁNDÉK ÖTLET: FORRÓ CSOKOLÁDÉ PÁLCIKA - VEGÁN, GLUTÉNMENTES, ÉDESÍTŐSZERREL

KARÁCSONYI GASZTRO AJÁNDÉK ÖTLET: FORRÓ CSOKOLÁDÉ PÁLCIKA - VEGÁN, GLUTÉNMENTES, ÉDESÍTŐSZERREL
Saját készítésű ajándékot adni szívet melengető, ilyenkor az ajándékozott többet kap csupán egy tárgynál: a készítő amolyan gyermeki izgalmát, idejét, kreativitását, 100%-os figyelmét...a szívét.
Most egy olyan elronthatatlan, könnyen összehozható pálicikás forró csokoládé finomság ötletet hoztunk nektek, mely egy igazán édes és élvezetes meglepetés a kuckozós téli estékre.

GASZTRO AJÁNDÉK ÖTLET: FORRÓ CSOKOLÁDÉ PÁLCIKA

 

Hozzávalók:

kb. 21 darabhoz (függ a szilikonformától)

  • 250 g TORRAS étcsokoládé vagy tejcsokoládé
  • 1/4 csésze Paleolit holland kakaópor 
  • 1/2 csésze Dia-Wellness 1:4 édesítő porrá őrölve
  • csipet só
  • Fa pálcikák
  • szilikonforma
  • celofán és szalag a csomagoláshoz


Elkészítés:

Mérjük ki a hozzávalókat. A porcukrot és a kakaóport szitáljuk át egy tálba. Az összetördelt csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett folyamatos kavargatás mellett. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt keverjük hozzá a porcukros-kakaós elegyünket is. A kész masszát töltsük szilikonos formába és szúrjuk bele a pálcikát. Hűtőbe tegyük megdermedni.

Amikor megkeményedett szépen kijön a formából és csomagolható is. :)

FIGYELEM! Annyira finom, hogy mindenképpen hagyjatok meg magatoknak egyet  és a munka végeztével kortyolgassatok el egy bögre forró csokoládét! :) Nálunk akkora izgalom övezte, hogy éppen kikapartam, ami az edényben maradt és beletettem a forró tejbe már nyúltak is érte. :D Így még dekorálni sem volt időm, de ez bizonyítja a legjobban, hogy h elkészíted a siker garantált!

Tipp: A szilikonformát tegyétek rá egy tálcára mielőtt beletennétek a csokit és a pálcikát. Én előszőr nem így tettem és amikor felemeltem a formát, hogy betegyem a hűtőbe berogyott kicsit a forma és eldőltek a pálcikák. Ekkor tettem rá tálcára, beigazgattam egyenesre a pálcikákat és tálcával tettem be a hűtőbe.  Így már nem dölt szét.