Dia-Wellness Répatorta
Cukormentes, diós répatorta ideális húsvéti recept, de bármilyen családi vagy baráti esemény alkalmából ellkészíthető.
Gyors és könnyen elkészíthető recept.
Dia-Wellness cukormentes répatorta recept
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 120 g zabpehelyliszt
- 100 g Dia-Wellness Zéro 6 lisztkeverék koncentrátum
- 30 g zabkorpa
- 50 g dió apróra vágva
- 5 ek olvasztott kókuszolaj
- kb. 35-40 g Dia-Wellness Cukorhelyettesítő 1:4
- 1 csomag sütőpor
- 150 g joghurt
- kb. 0,6-0,8 dl víz
- fahéj, szerecsendió, vanília aroma, plusz mehet bele reszelt citrom- vagy narancshéj is
- 150 g reszelt sárgarépa
Tetejére:
200 g krémsajt
édesítő
ízlés szerint citromlé
Elkészítés:
- A liszteket elkeverjük a sütőporral, fűszerekkel.
- A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, joghurtot, majd a felváltva a vizet és a lisztes keveréket, végül az apróra vágott diót és a reszelt (nyers) sárgarépát is (ezt már csak fakanállal keverjük).
- A tésztát formába öntjük, illetve “terítjük”, mert elég sűrű volt, kanállal kell elsimítani, majd előmelegített sütőben megsütjük. Én 180 fokon kb. 30 percig sütöttem, a tepsi mérete kb. 17×28 cm.
- Amikor kihűlt, akkor a tetejére kenjük a citromlével, édesítővel ízesített krémsajtot, és szeletelés előtt hűtőbe tesszük egy kis időre.
100 gramm kész süti kb. 14 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat!