ZÖLDBORSÓKRÉMMEL TÖLTÖTT PALACSINTA
Ez a recept azért készült, hogy a gyereket rávegyük a borsóevésre, de felnőtteknek is tökéletes. A készítésnél elsősorban azt vettük figyelembe, hogy lassú felszívódású legyen, cukorbetegség miatt.
ZÖLDBORSÓKRÉMMEL TÖLTÖTT PALACSINTA
Húsmentes - tojásmentes - laktózmentes - lassú felszívódású - 45 ch/adag
Hozzávalók:
- 10 dkg Garat Kamut búzaliszt
- 10 dkg Garat teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 2 dl cukormentes zabital
- kókuszzsír a sütéshez
- 70 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 1,5 ek laktózmentes vaj
- 20 dkg laktózmentes reszelt sajt
- 2 dl laktózmentes tejföl
- Snidling
A borsót megfőzzük, leturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a vajat. Ez lesz a töltelékünk.
A liszteket összekeverjük a zabitallal, pici sóval, majd annyi vizet adunk hozzá, amíg palacsinta tészta állagú nem lesz.
Palacsintákat sütünk belőle, amiket megtöltünk a borsópürével. Felcsavarjuk és jénaiba tesszük.
A reszelt sajtot, tejfölt és a snidlinget összekeverjük, rátesszük a palacsinták tetejére. Addig sütjük 200 fokon, amíg elkezd pirulni a teteje (kb. 15 perc).
Ebből 6 darab vastag palacsinta lett.
Szénhidráttartalom: 17,3 ch/100 gr
Egy palacsinta kb. 250 gramm.
Jó ètvágyat!
A liszteket és a zabitalt megvásárolhatjátok webáruházunkban:
Várunk szeretettel Facebook csoportunkba is:
Reformsziget Mindenmentes Üzlet és Webáruház Csoport